Şişli Belediyesi’nden atılan taşeron işçi: Mahkeme kararı uygulanmıyor

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 11:40 am

Şişli Belediyesi’ne ait iştirak olan Kent Yol’da çalışırken diğer işçilerle eşit haklara sahip olmak için “alacak” davası açan ve hemen sonra işten çıkartılan işçi Turan Aktaş, belediyeye açtığı işe iade davasını 2019’da kazandı. İşçi Aktaş, mahkemenin kararı dört yıldır uygulamadığını söyledi.

Turan Aktaş, Atlas isimli taşeron şirketten Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol şirketine Nisan 2018’de geçti Aktaş, diğer arkadaşlarıyla eşit ücret talebinin belediye yönetimi tarafından kabul edilmemesinden dolayı belediyeye ve Kent Yol’a “alacak” davası açtı.

DÖNEMİN BAŞKANI ‘DAVA AÇ HAKKINI AL’ DEDİ

Dönemin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile görüştüklerini ve kendilerine dava açıp kazanmaları durumunda haklarını verecekleri konusunda anlaştıklarını belirten Aktaş, sendikası DİSK Genel-İş ile beraber kendi adına dava açtığını ifade etti.

Şişli Belediyesi’nin çatısından düştü! 18 yaşındaki stajyer hayatını kaybetti

BAŞKAN KESKİN’DEN VAZGEÇ YOKSA ATARIM MESAJI

Dava açtıktan sonra seçimlerin olduğunu ve belediye yönetiminin değiştiğini aktaran Turan Aktaş,  yeni Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in Kent-Yol’un başında bulunan Eyüp Birgül ile “Davadan vazgeç yoksa işten atarım” mesajları gönderdiğini aktardı.

Aktaş, kendisinin bu davadan vazgeçmediğini ve işten çıkartıldığını ancak bu davanın emsal bir dava olduğunu vurgulayarak, “Bütün davaları kazanmama rağmen kararlar uygulanmıyor. Keskin sağda solda, ‘Ben bunu işe geri alırsam kendimi yenilmiş sayarım’ şeklinde ifade ediyor” dedi.

EMEKLİ OLAMADI TAZMİNATI HACZEDİLDİ

Aktaş işe geri dönemediği için prim günleri tamamlanamadı ve bu sebeple emekli olamadı. Üç buçuk yıldır belediye önünde direndiğini aktaran Aktaş, işten kovulurken aldığı tazminatın da haczedilidğini ve eline geçmeden borçlarına gittiğini söyledi.