Sırrı Süreyya Önder: Kürtleri faiz olarak gören bu anlayış değişmedikçe hiçbir şey değişmez

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:50 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:50 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ‘Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi‘ kitabının imza gününe katıldı. Önder, “Kendini ana para, Kürtleri faiz olarak gören bu anlayış değişmedikçe hiçbir şey değişmez” dedi.

‘Demirtaş’ın beyaz sandalyesi’ kitabının yazarı eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil, kitabın yayıncısı Emir Ali Türkmen ve HDP’nin eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde imza gününde bir araya geldi.

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, imza gününde Kobani Davası sorusunu yanıtlayan Sırrı Süreyya Önder’in yanıtını Twitter hesabından paylaştı. Önder, kendisine sorulan soruya, “Muhalefet, bu davayla kendisine yapılacakların taşlarının döşendiğini görmek zorunda. İyi niyetinden şüphem yok ama Van’da diyor ki arkadaşımız: Kürtler bizim zenginliğimizdir. Kendini ana para, Kürtleri faiz olarak gören bu anlayış değişmedikçe hiçbir şey düzelmez. Bu idrak seviyesiyle de işimiz var” ifadeleri ile karşılık verdi.

Zeydan, Demirtaş’ın kalp krizi geçirdiği geceyi anlattı

Güldür Güldür’de Sırrı Süreyya Önder skeci