Sırrı Süreyya Önder: Can Atalay hükmünü nöbetimde okutmayacağım, bu karar iade edilmeli

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 3:08 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 3:21 pm

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yargıtay’ın Can Atalay kararının Meclis’te okutulmadan iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yargıtay’ın Can Atalay kararı ile ilgili görüşünü yazılı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na iletti.

Duvar’ın aktardığına göre Önder “Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararını uygulamayıp, üzerine bir de TBMM’ye ‘Hükmü okutup, vekilliği düşürün’ şeklindeki hukuk dışı yaklaşımını, Anayasal düzene dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyorum” dedi.

İbrahim Kaboğlu’ndan Yargıtay’ın skandal kararına: Asıl sorun anayasal düzeni tanımamak

‘BU FÜTURSUZLUK HAK ETTİĞİ CEVABI ALMALI’

Önder şöyle devam etti: “Halk iradesine, Anayasa’ya ve hukuka karşı geliştirilen bu fütursuzluk, başta siz olmak üzere bütün Meclis tarafından yok hükmünde sayılıp hak ettiği cevabı almalıdır. Bu itibarla, anılan hüküm Meclis Genel Kurulu’nda okutulmayıp iade edilmelidir. Aksi halde, kendi nöbetimde bunu okutmayı kabul etmeyeceğimi bildirmek isterim. Bunun Anayasaya, Evrensel Hukuk İlkelerine ve ettiğim görev yeminine en uygun tutum olduğunu düşünüyorum.”

Yargıtay’ın skandal kararına sahip çıkan AKP’li Varank’a tepki yağdı

TBMM Yargıtay’ın AYM kararı için toplanıyor

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Boyunsuz’dan Yargıtay’ın AYM’ye yönelik suç duyurusuna tepki! “Ağır bir yetki gaspı”

Erinç Sağkan ‘yargı krizi’nin çözülmesi için üç öneri sundu

Ekonomistler yargıdaki krizi değerlendirdi! ‘Geçmiş olsun Türkiye’