Sırrı Sakık: Alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp yeni bir parti kurarak siyasi mücadelemize devam ederiz

Yayın tarihi: 13 Aralık 2020 Pazar 3:25 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2020 Pazar 3:26 pm

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması ile ilgili çağrısına “Parti kapatmak çözüm değil, bugüne kadar dokuz partimiz kapatılmış, şimdi onuncu parti kapatılsın deniyor. Alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp yeni bir parti kurarak siyasi mücadelemize devam ederiz” sözleriyle yanıt verdi.

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, HDP’nin özellikle meclisteki bütçe görüşmelerinde sesini yükseltmesi üzerine yeniden hedef haline getirildiğini ifade ederek, “Parti kapatmak, iradeye gem vurmak çözüm değildir. Bugüne kadar kurduğumuz dokuz parti kapatıldı, bir çözüm elde edilebildi mi? HDP’yi de kapatırsanız biz de alfabede harf kalmasa bile harf satın alıp, yeni bir partiyi 24 saat içinde kurup örgütleyerek siyasal mücadelemize devam ederiz” dedi.

Bahçeli’den HDP açıklaması: Kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır

“Demirtaş’ın neden dört yıldır bir iddianame bile yazılmadan tutuklu kaldığını MHP de soruyor”

Bahçeli’nin açıklamalarındaki “HDP kapatılmalıdır” sözleri dışındaki mesajlarının da altının çizilmesi gerektiğini söyleyen Sakık, “Onlar da yargıya mesaj veriyor. Yani Selahattin Demirtaş’ın neden dört yıldır bir iddianame bile yazılmadan tutuklu kaldığını soruyorlar. MHP, 2002 yılında koalisyon ortağı olduğunda idamın kaldırılmasını sağlamıştı. Yaptıkları tek doğru icraat da buydu. HDP’yi kapatmanın çözüm olmadığını onlar da çok iyi biliyor” diye konuştu.

“Çözüm süreci bir an evvel hayata geçirilmeli”

İktidarın ekonomi ve hukukta reform yapması gerektiğini de belirten Sırrı Sakık, yeni bir çözüm süreci başlama ihtimali olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Bunun zaruri olduğunu ve bir an evvel hayata geçirilmesinin altını çizdi. Sakık, “Üç konuşmayı bir araya getirip bir örgüt kurma ve örgüt üyeliği yaratıyorlar. HDP’ye karşı ve daha önce HDP içinde yer almış kişileri de içine alacak olan bir parti kurmalarının halkta bir karşılığı yoktur. HDP bugün bütün mazlumların sesi ve umudu olmuştur” dedi.