Sırra kadem bastılar! Ünlü influencer çift Kıvanç ve Beril Talu’dan 100 milyon liralık vurgun

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 5:55 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 5:55 pm

Ünlü influencer çift Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun yakın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu yakın çevrelerini 100 milyon TL dolandırıp kaçtıkları iddia edildi. Gündeme bomba gibi düşen bu iddia, sosyal medyada gündem olurken Talu çiftinden haber alınamadığı ileri sürüldü.

Sosyal medya, ünlü influencer çift Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun 10 milyon liralık vurgununu konuşuyor. Var Böyle Tipler adlı sosyal medya hesabıyla ünlenen fenomen Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun reklam çekmek üzere bütçe isteyip, topladıkları 100 milyon TL ile yurt dışına kaçtıklarına yönelik iddialar ortalığı karıştırdı.

‘100 MİLYON TL PARA’ PARA İDDİASI

Patronlar Dünyası’nın haberine göre; dolandırıldığını iddia eden kişiler, çiftin Portekiz’de ev alıp toplamda 100 milyon TL para toplayarak kayıplara karıştığını ileri sürdü. İddialara göre reklamcılık işiyle uğraşan çiftin yakın çevrelerinden çektikleri reklamların bütçesini isteyip reklamı çekince de ödemesini yaptıklarını söyledikleri aktarıldı.

Sosyal medyadan üniversite sıralarına! ‘İnfluencer’lık ders olarak okutulacak

ÇEVRELERİNDEKİ HERKESİ DOLANDIRMIŞLAR

Yine iddialar arasında; her hafta ünlü bir markanın reklam bütçesini paylaşan çiftin reklam çekildiğinde elde edilen gelirden karşı tarafa ödeme yapmayı taahhüt ettiği var. Sosyal medyada şok etkisi yaratan olayda; çiftin çocuklarının bakıcısından, şoförlerine, öğretmenlerinden yanlarında çalışan yardımcılara kadar çok sayıda kişiyi, reklamcılık sektöründen gelir elde etme vaadiyle kandırdığı ileri sürülüyor.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI KAPANDI

Yöntemin bir ponzi sistemi olduğu belirtilirken çiftin 30’dan fazla kişiyi dolandırdığı, hatta bu kişilere kredi çektirdiği, arabalarını sattırdığı da öne sürülüyor. Çiftin kayıplara karıştığı ve kendilerine ulaşılamadığı ifade edilirken çift tarafından dolandırılanların ardından en yakın arkadaşları ve beyaz yakalı kişilerin olduğu da iddia ediliyor. Çiftin sosyal medya hesaplarına da ulaşılamıyor.

Gelişmeler sonrası Instagram hesaplarına ulaşılmayan çift ‘varboyletipler_aciklama’ isimli bir sosyal medya hesabı açtı ve bu hesabı gizledi. Hesaptan 1 Kasım’da açıklama yapılacağı paylaşıldı.