Şırnak’ta patlama: İki çocuk hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 21 Mart 2021 Pazar 5:51 pm - Güncelleme: 21 Mart 2021 Pazar 8:45 pm

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kırsal alanda buldukları cismin patlaması sonucu 14 yaşındaki Yusuf Ata ve 16 yaşındaki Caner Sak hayatını kaybetti

Olay, öğle saatlerinde Beytüşşebap ilçesine bağlı Yemişli köyü kırsalında meydana geldi. İddiaya göre 2 çocuk, buldukları cisimle oynadıkları sırada patlama oldu. Yaralanan çocuklar, Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan çocuklar, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Çocukların cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, patlamaya ilişkin inceleme sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uludere ilçesine bağlı Yemişli köyü Yekmal mezrasının kuzey kesiminde bulunan merada hayvan otlatmakta olan 14 yaşındaki Yusuf Ata ve 16 yaşındaki Caner Sak isimli vatandaşlarımız 21 Mart 2021 günü saat 15.00 sıralarında arazide bulunan bir mühimmatın patlaması sonucu ağır yaralanmış olup helikopter ile sevk edildikleri Şırnak Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmişlerdir. Bahse konu olay ile ilgili olarak Uludere Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz.”