İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında İmamoğlu İnşaat'ın da olduğu, 24 şirkete, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atandı.
Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu kayyım atanmasına ilişkin ilk açıklamayı gazeteci Saygı Öztürk'e yaptı.
"PARAM VAR VERGİMİ ÖDEYEMİYORUM"
Hasan İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:
"Çok üzgünüm, üzülmeye mecburum. Bu şirketi 1968 yılında kurdum. O günden bu yana hayatımı bu şirketlere verdim. Devlet el koymaya karar vermiş. Zaten ayın 23’ünden beri kapalıyız. 7-8 kişi geldi. Söyleyecek çok şeyim var ama üzüntüden artık söyleyemiyorum. Vergilerim var, param var ama vergilerimi yatıramıyorum.
Çünkü hiçbir faaliyette bulunamıyorum. Malım vardı günlerdir satışını yapamıyorum. 1968 yılında kurduğum şirkete gelenlere şöyle dedim: Burayı kurtarmaya geldiyseniz başım üstüne, yıkmaya geldiyseniz diyecek bir şeyim yok, tarladan geldim yine gerekirse tarlama giderim."