Şirinevler’de doğal gaz patlaması yaşanan binaya yıkım kararı

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 2:36 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 2:36 pm

Şirinevler’de doğal gaz sıkışmasından kaynaklanan 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili inceleme yapıldı. Ekipler, 45 yıllık binanın risk taşıması nedeniyle yıkılmasına karar verildi.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bulunan Şirinevler Mahallesi’ndeki bir binanın beşinci katında meydana gelen patlamanın ardından soruşturma başlatıldı.

Savcılık talimatıyla mühürlenen binaya gelen yetkili inşaat firmasından ekipler, zabıta ve polis gözetiminde binadan karot örneği aldı. Patlamanın meydana geldiği ve 1978 yılında yapıldığı belirlenen binanın risk taşıması nedeniyle yıkılmasına karar verildi.

‘ÇARŞAMBA GÜNÜ GAZ KOKUYORDU’

Patlamanın yaşandığı binanın yakınında oturan Rabia Bölükbaşı, “Bizim evde hasar var, camlar da kırılmış. Camlar hasar görmüş, kapanmıyor. Binadakileri tanıyordum. Vefat edenleri göremedim. Dünkü patlamanın korkusuyla beni de hastaneye kaldırdılar. Ben o saatlerde evdeydim. Çocuklar evde yoktu. Geçen çarşamba günü de gaz kokuyordu. Birkaç komşuya dedim gaz kokuyor. Dün patlama olduktan sonra keşke seni dinleseydik dediler” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bahçelievler Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde dün altı katlı bir binanın beşinci katında bulunan dairede doğal gaz sıkışması kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana gelmişti.

Patlamada, Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal hayatını kaybetmiş, 3 kişi de hastanede tedavi altına alınmıştı.

Şirinevler’de doğal gaz patlaması: Üç ölü, üç yaralı