Sirenler yeniden çalmaya başladı! İsrail Lübnan’ı vuruyor

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2024 Pazar 8:10 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2024 Pazar 9:26 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan’ın güneyine saldırıların başladığını açıkladı. Öte yandan ülkede 48 saatlik olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi.” dedi. Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna dikkati çeken Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı.

İsrail Gazze’de katliam yapıyor! Can kaybı 40 bin 334’e yükseldi

Hahari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı uyarısında bulundu. Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

Hizbullah, dün akşam, iki kamikaze insansız hava aracıyla (İHA) ülkenin güney sınırı yakınlarındaki iki İsrail askeri bölgesini ve askerleri hedef aldığını duyurmuştu. Hizbullah’tan yapılan iki farklı yazılı açıklamada ise İsrail’in kuzeyinde 10 ayrı noktanın daha hedef aldığı kaydedilmişti.

UÇUŞLARA KAPATILDI

İsrail’in Kanal 12 Televizyonu’nun haberine göre, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine saldırı başlatmasıyla eş zamanlı olarak Ben Gurion Havalimanı, tüm uçuşlara kapatıldı.
Havalimanından yapılacak tüm uçuşların iptal edilirken, Ben Gurion’a inecek tüm uçaklar da bölge ülkelerine yönlendirildi.

İsrail, Mahmud Abbas’ın Gazze’ye girişine izin vermedi

SİRENLER ÇALIYOR

İsrail ordusunun Lübnan’a saldırılara başlamasının ardından Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırı düzenledi.  Ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı. Öte yandan İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail makamları, bölgede yaşayan vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yaptı.

HİZBULLAH İNTİKAM SALDIRILARINA BAŞLADI

TELE1’den Musa Özuğurlu’nun edindiği bilgiye göre, Hizbullah bu sabah itibari ile İsrail’e karşı Fuad Şükr’ün öldürülmesinin intikamı için saldırılara başladığını açıkladı. Hizbullah’tan bu sabah erken saatlerde yapılan açıklamalarda saldırılar ve hedefler ile ilgili bilgiler verildi. İsrail ordusu 100’den fazla İsrail savaş uçağının saldırılardan önce Hizbullah’ın binlerce roket fırlatma rampasını vurduğunu öne sürdü.

İsrail Başbakanı Netanyahu saldırılara karşılık verileceği imasında bulunarak “Lübnan’ın kuzeyini korumak için gereken her şey yapılacak” dedi.

Hizbullah’tan saldırılar ile ilgili yapılan ilk açıklamada 11 İsrail askeri hedefinin vurulduğu belirtildi.

İsrail tarafı ise Hizbullah tarafından atılan roketlerin tamamının imha edildiğini açıkladı.

320’DEN FAZLA ROKET

Hizbullah saldırılarda 320’den fazla Katyuşa roket kullanıldığını ve Tele Aviv’in kuzeyinde iki önemli askeri hedefin vurulduğunu, vurulan hedeflerin daha sonra açıklanacağını duyurdu. İsrail’in bu sabah erken saatlerde yaptığı “önleyici saldırılar” sırasında İsrail Savunma Bakanı İsrail Katz, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştü. Austin “İsrail’i korumakta kararlı olduklarını belirtti.

Beyaz Saray ise “Biden’ın gelişmeleri yakından takip ettiği ve ABD’nin İsrail’in kendini savunması için yardımlarına devam edeceğini” açıkladı.

Bir ABD’li yetkili ise “ABD’nin bölgedeki askeri varlığının İsrail’e yönelik İran saldırısını önlemek üzere olduğunu, İsrail’in Hizbullah ile kendi başına savaştığını” belirtti.

Saldırılar sırasında Ben Gurion havaalanı bir süre kapandı. İsrail yetkilileri havaalanının açık olduğunu ancak uçuşlarda aksamalar yaşandığını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ