Sırbistan’da muhalefet partisi liderine gözaltında işkence iddiası! Felçli kaldı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 10:06 am - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 10:07 am

Sırp polisi tarafından 57 aile üyesiyle birlikte öldürülen Kosova Kurtuluş Ordusu’nun kurucularından Adem Jashari’nin mezarını ziyaret ettiği videoyu paylaştıktan sonra gözaltına alınan Sırbistan muhalefet lideri Nikola Sandulović’in ailesi, gözaltı sırasında gördüğü şiddet nedeniyle sağ tarafının felçli kaldığı iddiasını gündeme getirdi.

Sırbistan muhalefet lideri Nikola Sandulović, Sırp polisi tarafından 57 aile üyesiyle birlikte öldürülen Kosova Kurtuluş Ordusu’nun kurucularından Adem Jashari’nin mezarını ziyaret ettiği videoyu paylaşıp özür dilemesinin ardından 3 Ocak’ta gözaltına alındı.

Sandulović’in ailesi siyasetçinin gözaltındayken şiddet gördüğünü iddia etti. Ana muhalefet liderinin kızı Karla, babasının tutulduğu Belgrad’daki askeri tesisten sivil bir hastaneye nakledilmesi çağrısında bulundu.

SAĞ TARAFI FELÇLİ, SAĞLIK DURUMU ÇOK KÖTÜ

Siyasetçinin avukatlığını üstlenen Justice Abroad’un direktörü Michael Polak aracılığıyla yaptığı açıklamada, “İletişim kurabiliyor ama sağ tarafı tamamen felçli; tekerlekli sandalyede ve sağlık durumu çok kötü” dedi.

BM İşkenceye Karşı Komite’ye acil bir başvuruda bulunan Polak, Sandulović’in ‘Sırp istihbarat servisi tarafından ele geçirildiğini, ardından keyfi olarak alıkonulduğunu ve işkence gördüğünü’ söyledi.

Avukatlar, Sandulović’i doktor ve avukatlara tam erişimi olan sivil bir tesise götürene kadar sağlığı ya da saldırı hakkında hiçbir şeyi doğrulayamayacaklarını söyledi.

İYİ Parti muhalefetle ipleri kopardı! ‘Katılmayacağız’ açıklaması

Kaynak: TELE1