Sırbistan Başkanı okumadan anlaşma imzaladı… Maddeleri duyunca şoke oldu

Yayın tarihi: 6 Eylül 2020 Pazar 2:33 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2020 Pazartesi 8:28 am

Kosova ile Sırbistan arasında Beyaz Saray’da varılan anlaşmaya ilişkin yayınlanan bir görüntü dikkat çekti. Görüntülerde, Sırbistan Devlet Başkanı’nın şaşkınlığı gözleniyor.

 

Kosova ile Sırbistan arasında Beyaz Saray’da varılan anlaşmaya ilişkin yayınlanan bir görüntü dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic ve Kosova Başbakanı Avdullah Hoti ile Oval Ofis’te bir basın toplantısı düzenledi.

Trump, iki ülkenin vardığı ekonomik anlaşmanın detaylarını ve İsrail ile ilgili maddeleri açıklarken, o esnada Vucic’in şaşkınlığı fark ediliyor.

Vucic’in önündeki belgelere bakması ve bir süre etrafına göz gezdirmesi de görülüyor. Sosyal medyada, Vucic’in, ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını öngören bir maddeden haberinin olmadığı ve anlaşmayı tam olarak bilmeden imzaladığı eleştirileri yapıldı.

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan da, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Özcan Vucic’in şaşkınlık geçirdiği anı paylaşarak, “Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in Beyaz Saray’da (büyük ihtimalle tam okumadan) imzaladığı antlaşmada, İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımayı kabul ettiğini öğrendiği an…” notunu düştü.

Öte yandan, Vucic’in Trump’ın masasının önünde bir sandalyeye oturtulması da tartışma konusu oldu.