Sırbistan Başbakan Yardımcısı İzmir’de AKP’ye oy istedi

Yayın tarihi: 23 Mart 2019 Cumartesi 6:21 pm - Güncelleme: 23 Mart 2019 Cumartesi 6:21 pm

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP’li Nihat Zeybekci, kendisini ziyarete eden Sırbistan Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic için yemek verdi. yemekte konuşan  Ljajic “Hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim şimdiye kadar. Ama ilk kez bir ülkeye gelip değerli dostum için destek istiyorum” dedi.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı aynı zamanda Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Zeybekci, seçim çalışmaları hakkında bilgi alan ve kendisine destek veren Rasim Ljajic için, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda yemek verdi.

Nihat-Zeybekci

Nihat Zeybekci, iş ve siyaset hayatının kısa film eşliğinde anlatıldığı toplantıda kürsüye çıktı. Sırbistan Başbakan Yardımcısının, kendisinin İzmir’in makus talihini değiştirmeye talip olduğunu duyunca ziyarete geldiğini söyleyen Zeybekçi şöyle konuştu:

“Israrla ‘Ben de geleceğim orada kardeşlerimiz var’ dedi. 4 yıllık bakanlığım süresinde Dışişleri Bakanı kadar olmasa da dünyayı dolaşan birisiydim. Özellikle kültür coğrafyasıyla bizim için yönünü Türkiye’ye dönmüş olanların ülkesine gittiğimiz zaman kolumuzdan tutarlar, sarsarlardı. ‘Güçlü durun’ derlerdi. ‘Bize bir şey olursa, Türkiye var, diyoruz. Siz bu çadırın direğisiniz. Size bir şey olursa biz ne yaparız’ dediler. Onların aklında hep bir şey vardır; Bize Allah korusun bir şey olursa ‘Nereye gideriz?’ Ondan dolayı bin yıldan beri bu topraklarda bize karşı, bizim başımızın dik, sırtımızın pek, refah içinde olmamızı pek istemezler. Açıkça söylemeseler de maşalarıyla dolaylı olarak hep gösterirler. Ama bu topraklarda, bu ülkede bu bayrağı gördüğü zaman yüreği titreyenler, vatanının bölünmezliği için gerekirse Çanakkale’de, gerekirse 15 Temmuz’da canını feda edebilirler…

Allah aşkına burası Artvin, Niğde, Van değil. Burası yaratılıştan dünyanın en zengin şehri. İzmir’in varlık içinde yokluk çekmesi İzmirli kardeşlerimizin suçu değildir.”

Toplantıda son olarak kürsüye çıkan Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ise “30 yıldır siyasetin içindeyim. Ama emin olun samimiyetle şunu söylüyorum; Hiçbir ülkeye birisi için gidip de oy istemedim şimdiye kadar. O ülkede yaşayanlar, en iyisini onlar bilirler. Ama ilk kez bir ülkeye gelip değerli dostum  için destek istiyorum.” ifadelerini kullandı.