Şinzo Abe suikastında tarikat ayrıntısı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2022 Pazar 12:35 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2022 Pazar 1:37 pm

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe‘nin silahla vurularak öldürülmesinin ardından Japon basınında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre suikastı planlayan Tetsuya Yamagami, ifadesinde  “ailesinin dağılmasına yol açan dini bir örgütle olan bağlantısı nedeniyle” Shinzo Abe’ye kin güttüğünü anlattı.

Japonya’da Şinzo Abe suikastının detayları araştırılmaya devam ediliyor. Japon basınının polis kayıtlarından aktardığına göre, Tetsuya Yamagami suikastı politik nedenlerden ziyade “bireysel” motivasyonla düzenledi.

Polis, “Şüpheli, belirli bir örgüte karşı kin beslediğini ve cinayeti, Abe’nin örgütle bağlantısı olduğuna inandığı için işlediğini söyledi” açıklamasını yaptı. Söz konusu örgütün adı paylaşılmadı fakat Japon medyası bunun Hıristiyanlıkla bağlantılı tartışmalı bir tarikat olduğunu aktardı. Saldırgan ifadesinde, “ailesinin dağılmasına yol açan dini bir örgütle olan bağlantısı nedeniyle” Şinzo Abe’ye kin güttüğünü anlattı.

ANNESİ PARA KAPTIRMIŞ

Yamagami’nin ailesinin, annesinin organizasyona yaptığı bağışlar yüzünden sıkıntı çektiği iddia edildi. Yamagami’nin başlangıçta grubun liderini hedef almayı planladığı ancak daha sonra Abe’ye odaklandığı da belirtildi. 2002-2005 yılları arasında Japon donanmasında görev alan, geçen mayısta ise bir buçuk yıldır çalıştığı fabrikadaki işini bırakan Yamagami’nin saldırı noktasından yaklaşık üç km ötedeki tek odalı dairesinde yapılan incelemede, başka ev yapımı silahlar da bulundu. Saldırıda kullanılan silahın, havai fişeklerde de kullanılan barut ile ateşlendiği belirlendi.

 

Silahlı saldırıya uğrayan eski Japonya Başbakanı Abe hayatını kaybetti