Sinpaş davayı kaybetmişti! Mühürlenen alanda talana engel olmak isteyen çevreciler gözaltına alındı!

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 6:43 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 6:43 pm

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mahkeme kararıyla inşaatı durdurulan ve belediye ekipleri tarafından mühürlenen alana karara rağmen inşaat araçları girdi. Araçların girmesine engel olmaya çalışırken gözaltına alınan 12 çevreci hakkında ‘çalışma hürriyetini ihlal’ etmekten işlem yapıldı.

Marmaris’te yapılmak istenen Sinpaş Kızılbük Projesi, hakkında mahkemenin verdiği inşaatın durdurulması kararının ardından dün, belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti. İnşaatın mühürlenmesine rağmen bugün inşaat alanına inşaat araçlarının girdiğini gören çevreciler, duruma engel olmak için inşaat alanının girişini zincirleyerek nöbet başlattı.

Çevrecilerin, inşaat alanına girişleri engellemesi üzerine polis ekipleri çevrecileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan çevrecilerin avukatları, çevreciler hakkında ‘çalışma hürriyetini ihlal’ etmekten işlem yapıldığını belirtti.

Gözaltına alınan çevrecilerden H.Ş ifadesinde yaşananlara ilişkin şunları belirtti:

“MİLLİ PARKLAR SİNPAŞ’IN MÜLKÜ DEĞİLDİR”

“Milli Parklar Sinpaş’ın mülkü değildir. Amacımız hakkımızı korumaktır. İnşai faaliyetin devamını engellemektir. Orman Müdürlüğü tarafından kapı girişine asılan `giriş-çıkış yasak’ levhası bulunmaktadır. Bu levha yaklaşık 1-2 aydır bulunmaktadır. Bu levha durmasına rağmen Sinpaş’a ait kamyonlar, inşai faaliyete yönelik ekipmanlar bu kapıdan içeri alınmaktadır.

Milli Park görevlisi kapıda yoktur. Kapıda sadece Sinpaş’a ait güvenlik görevlileri bulunmaktadır. Milli Park’a ait memurluk görevini, Sinpaş Kızılbük görevlileri kullanmaktadır. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2022/4866 soruşturma nolu dosyasında verdiğim ifadede de bu husus bildirilmiş, karşı şikayetlerim yazılmıştır. Bu ifademi de ayrıca tekrar ederim. Sinpaş Kızılbük görevlileri kamu görevlisi sıfatını kullanmakta, Milli Parklara ait giriş kapısında Milli Parklar memuru yerine koymaktadır. Kamu görevini usulsüz üstlenmektedirler.

“FİRMANIN SUÇ İŞLEMESİNİ ENGELLEMEK İSTEDİK”

Biz burada inşaat durdurulmuş olmasına rağmen inşai faaliyeti devam ettirmek isteyen bu yönü ile suç işleyen firmanın suç işlemesini engellemek istedik. Kapı zaten kapalıydı. Kapının kapılı olduğunu gören geri döndü. Biz kilidin üzerine kilit vurduk. Eğer bir suç var ise bu suçu Sinpaş işlemiştir.”

Akbelen Ormanı’na üçüncü keşif kararı tepkisi! “Muğla eski ve kirli santrallere muhtaç değil”