Sinovac’ın Omicron varyantına karşı ne kadar etkili olduğu açıklandı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 5:50 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 5:50 pm

Koronavirüse karşı geliştirilen, Çin menşeili aşı Sinovac’ın üçüncü dozunda Omicron’a karşı ne kadar etkili olduğu açıklandı.

Türkiye dahil 48 ülkede uygulanan CoronaVac aşısının üreticisi Çinli Sinovac’tan bir haber paylaşıldı. Çinli ilaç şirketi Sinovac, Covid-19 aşısının üçüncü dozunun koronavirüsün Omicron varyantına karşı yüzde 94 etkili olduğunu ve koruma sağladığını açıkladı.

Haber Global’in aktardığına göre; Sinovac’ın açıklaması, iki doz aşının Omicron’a saptanabilir düzeyde antikor üretemediğini gösteren farklı bir araştırmanın ardından geldi. Sinovac, Türkiye’de de kullanılan CoronaVac aşısının iki dozunu alan 20 kişiden 7’sinin varyantı nötralize edecek kadar antikor ürettiğini bildirdi.

İK DOZ AŞININ ETKİNLİĞİ YÜZDE 35

Forbes’un, Japonya merkezli Nikkei Asia gazetesinden aktardığına göre; bu durum iki doz CoronoVac aşısının Omicron varyantına karşı yüzde 35 etkinlik gösterdiği anlamına geliyor. Bununla birlikte ilaç üreticisi üçüncü doz CoronaVac aşısı yaptıran 48 kişinin 45’inde veya yüzde 94’ünde antkiorların Omicron varyantını nötralize ettiğini duyurdu.

Söz konusu çalışmanın Hong Kong’dan toplanan iki omicron örneğine dayandığı belirtilirken, Sinovac’ın daha kapsamlı bir değerlendirme sunmak için ek çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Sokak ortasında hırsızlık! Çantayı kesip 9 bin dolar çaldı