Sinemasal kurucusu Enes Kaya, Balat’ta saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 12:25 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:55 am

Sinemasal kurucusu Enes Kaya, Fatih Balat’ta silahlı saldırıya uğradı. Kaya’dan haraç istediği öne sürülen saldırganların Enes Kaya’nın iş yerine de saldırdığı ortaya çıktı.

Fatih Balat Sinemasal kurucusu Enes Kaya, yolda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Enes Kaya saldırıda bacağından yaralanırken, olayı gerçekleştiren kişi ise kaçtı. Saldırganın Kaya’dan haraç isteyen şebekenin üyesi olduğu öne sürüldü.

Aynı şebekenin Kaya’nın eşine ait dükkanına da saldırdığı ortaya çıktı. Kaya’nın eşine ait Balat’taki iş yerinin önüne motosikletle gelen 2 saldırgan, camları taşlayıp kırdı. O anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

‘YETİMİN HAKKINI ZALİME YEDİRTMEYECEĞİM’

Balat’ta arkasından 4 el ateş eden şahıs tarafından yaralanan Kaya, sosyal medya hesabından kendisini tehdit eden, haraç isteyenlerin fotoğrafını “Her gün evimin önünden, derneğimizin önünden geçiyorlar. Bir an olsun mücadeleyi bırakırsam kanım kurusun” dedi.

Kaya şunları söyledi:

“Yıllardır emek verdiğimiz Sinemasal için hazırladığımız festival alanına çöken bu insanlara asla boyun eğmedim. Korkmadım ve korkmuyorum. Kendi yerimiz, tapulu, sözleşmeli kontratlı yerler. Her şeyimiz yasal. Buna rağmen ‘Biz burayı beğendik bizim’ diyorlar. ‘Bize vereceksin’ diyorlar. Canıma bile mâl olsa yetimin hakkını zalime yedirtmeyeceğim.

Tehditlere boyun eğmediğim için arkadan gizlice gelip vücuduma 4 el ateş ettiler. Allah korudu, bir tanesi dizimin arkasından girdi önden çıktı…

Her gün evimin önünden, derneğimizin önünden geçiyorlar. Bir an olsun mücadeleyi bırakırsam kanım kurusun… Bu yolda ölürsem de hakkınızı bana helal edin.

Evvelsi gece eşimin stüdyosunun camlarını kırdılar. Heykelleri, el yapımı sanatsal ürünleri parçaladılar…”