Sinem Dedetaş’tan İBB adaylığına yeşil ışık: Siyasette 24 saat uzun bir süre

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 3:57 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 3:57 pm

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda, İBB Başkan adayı olup olmayacağına dair soruya yanıt verdi. Adaylığa yeşil ışık yakan Dedetaş ”Tabii çok onur verici bir şey. Şunu da biliyorum; siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda İBB Başkan adayı olup olmayacağına dair soruyu yanıtladı.

Sinem Dedetaş: AKP, sosyal yardım bütçesini seçim için harcamış

Fatih Altaylı, Dedetaş’a “Herkes size baktığında şunu görüyor, İstanbul’un bir sonraki büyükşehir belediye başkanı siz olacakmışsınız gibi bir hava var. Böyle bir fikriniz var mı? Başınıza bela açmak istemem, parti içerisindeki okları üzerinize çevirmek istemem ama Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına giderse siz de İBB Başkan adaylığına gider misiniz” şeklinde bir soru sordu.

YEŞİL IŞIK YAKTI

Dedetaş, Altaylı’nın sorusuna “Çok güzel bir yakıştırma. Bunu duyuyorum. Biz kendi içimizde bunları konuşmuyoruz çünkü Üsküdar’a odaklanmamız lazım. Zihin başka yere dağılmamalı. Tabii çok onur verici bir şey. Şunu da biliyorum, siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici” yanıtını verdi

Kaynak: TELE1