Sınavda ilk bine girdi, kalacak yurt bulamadı!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:08 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:19 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan Yunus Efe, fahiş fiyatlardan seyreden yurt ve ev kiraları sebebiyle çalışma masasının bile olmadığı ‘paylaşım odalar’da barınmak zorunda. Ailesine yardımcı olmak için yarı zamanlı işlerde çalıştığını söyleyen Efe, “Yurt imkanı olmadan İstanbul’da konaklamam çok zor” dedi. 

AKP İktidarının politikaları sebebiyle ülke genelinde fahiş kiralar, derinleşen ekonomik kriz ile birlikte vatandaşın belini büküyor. Bu sene üniversiteyi kazanıp yurt hakkı elde edemeyen öğrenciler ise barınma problemi çekiyor.

YKS’de ilk bine girerek Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanan Yunus Efe, yaşadığı barınma problemini TELE1’den Hazal Güven’e anlattı.

Efe şunları dile getirdi:

“Yurda yerleştiremediğimi gördüğümde çok şaşırdım. Bugün Tekirdağ’dan İstanbul’a geldim. Gelmeden önce ciddi bir araştırma yaptım. Aradığım 10 yerden 8’i yer olmadığını söyledi. Merkezi yerlerin fiyatları çok uçuk. Özel yurtların 10 bin lira istiyor. Şu an Ümraniye’de bir apartayız. Paylaşımlı oda. Aslında bir apartman dairesi. Bildiğim kadarıyla 12 kişi kalıyor. Kalabilmek için aylık 1.750 ücret vermek zorundasınız.  Dört kişi ile bu odayı paylaşacaksınız. Benim küçük bir kardeşim var., annem asgari ücretli ve babam da taksici. Ben de part time işlere giderek evi geçindirmeye çalışıyorum. Yurt imkanı olmadan İstanbul’da konuklamam çok zor.”

“BUNU BULDUĞUMUZA BİLE ŞÜKREDİYORUZ”

Efe’nin babası, buldukları ‘paylaşımlı oda’da masanın bile olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Yetkiler, kimse o yapmalı, devlet bu sorunu çözmeli.  İstanbul bir kazan bir kepçe geziyoruz. İyi bir yere gidiyoruz çok pahalı. Ucuz bir yere gidiyoruz  onlarda çatı katı barınma imkanı çok zayıf yerler. Yurt çıkmayınca hazırlıksız kaldık.

Burada bir masa yok kitap okuma yeri bile yok. Şartlar bunu gerektiriyor. bunu bulduğumuza bile şükrediyoruz”

Barınma sorunu çığ gibi büyüyor! Öğrenciler üniversitelere gidemiyor