Sınavda cinsel içerikli film izleyen profesör istifa etti

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 9:17 am - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 11:21 am

Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaval’ın online sınav yaparken bilgisayarından cinsel içerikli film izlediği iddia edildi. Prof. Dr. Kaval, iddialar üzerine görevinden istifa etti.

Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaval’ın, 40 öğrencinin bulunduğu maliye online sınavı yaptığı sırada cinsel içerikli film izlediği iddia edildi. İddiaya göre, online sınav sırasında öğrencilerin de gördüğü ekrana yanlışlıkla cinsel içerikli görüntüler yansıdı.

Sınavda cinsel içerikli video izlerken yakalanan profesörden ‘Netflix o Netflix’ savunması

GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Bir öğrencinin de bu görüntüleri paylaşması sonrası olay sosyal medyada yayıldı. Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, velilerden ve öğrencilerden gelen tepkiler üzerine üniversite yönetiminin olaydan haberdar olduğunu belirtti ve Prof. Dr. Kaval’ın görevinden istifa ettiğini söyledi.

AKP’de FETÖ çatlağı büyüyor! Hedefte Mahir Ünal var…

“O BİR POP UP REKLAMIYDI”

Hürriyet’ten Esra Ülkar’a konuşan Prof. Dr. Hasan Kaval, şunları söyledi:

“Olay tamamen yanlış ve abartma. Online ders kapsamında yapılan bir ödev sınavıydı. O arada çocuklar bir soru sordu. Ona bakmak için Zoom’dan çıktım. O arada geçmişten kalan bir reklam belirmiş. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken, ‘nereden çıktı bu’ diye bakarken çocuklar kaydetmiş. Tamamen benim kişisel verimden, istem dışı anlık bir şeyi nasıl olup da takip edip hemen kaydedebiliyorlar onu da anlamış değilim. Cinsel içerikli fim izleme diye bir şey yok. Bir film izleme diye de bir şey yok. ‘Pop up’ denilen reklam niteliğinde bir şeymiş. İlk defa böyle bir şey oldu, ben de çok şaşırdım. Bir önceki akşam Netflix’ten film izliyordum. Sıkıldım, unutup gitmişim. O film kapanınca ‘pop up’ o zaman gelirmiş. Anladığım kadarıyla oradan kalmaymış. Ama sanki ben cinsel içerikli film izliyormuşum diye asılsız şeyler konuşuldu.”

CHP’den devrilen TIR’a soruşturma: Bu olay çayın Susurluk’udur!

POP UP NEDİR?

Pop up, bir web sitesinde girildiğinde aniden beliren reklamlara denir. Reklamcılık sektörünün internet dünyasında çok sık kullandığı bir uygulamadır.