Sınava alınmayan genç ‘Üniversite benim için zaman kaybı’ dedi

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 12:40 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 12:40 pm

İstanbul’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu AYT’ye yanında güneş gözlüğü olan bir genç alınmadı. Daha sonra gözlüğünü emanete bırakan ancak bu kez de kimliği yanında olmadığı için yine sınava alınmayan genç, “Üniversite benim için zaman kaybı” dedi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin ikinci oturumu için milyonlarca genç saat 10.15’te sınava girdi. İstanbul Beyoğlu’nda gözlüğünü emanete bırakmaya giden bir öğrenci sınava girmekten vazgeçti.

Sınava girmek istemeyen öğrenciyi çevredeki veliler ikna etmeye çalıştı. Alkışlar ile sınava gireceği fakültenin önüne götürülen genç bu kez de yanında kimliği olmadığı için sınava giremedi.

‘ÜNİVERSİTE BENİM İÇİN ZAMAN KAYBI’

Sınava giremeyen Boran Elaldı “Zaten öylesine gelmiştim, girmeyecektim. Üniversite benim için vakit kaybı. İş kuracağım. Eşyaları bırakmam gerekiyormuş. Ben de götürdüm bıraktım eşyaları. Benden 7 lira istediler. Zaten üniversite sınavı için 115 lira verdim. Niye bir daha para veriyorum dedim. Ben de boşverdim gitti. Zaten TYT’ye yetişememiştim. Giriş belgesinde her şey var diye kimliğimi almadım” diye konuştu.

Sınava giremeyen öğrenci Boran Elaldı

‘ÇOCUĞUM YERİNE KOYDUM’

Öğrenciyi ikna edip sınav kapısına getiren Vehbi Yıldırım ise “Kendi çocuğumu onun yerine koydum. Güneş gözlüğüyle gelmiş, içeri almadılar. Gözlüğü bahane ederek gidiyordu, orada görünce ikna ettim” dedi.

YKS’de ikinci gün heyecanı!