Sinan Oğan: Sinan Ateş cinayeti sıradan bir iş değil çok üst düzey bir iş

Yayın tarihi: 28 Ocak 2023 Cumartesi 10:19 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2023 Pazar 1:19 am

TÜRKSAM Başkanı ve eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, TELE1 TV’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Fikir Kulübü programının konuğu oldu. Oğan, Sinan Ateş cinayetine ilişkin, “Devlet devletliğini yapsa bu cinayet işlenmezdi. Bu işin bir şekilde üstünü örtmeye çalıştıkları çok belli.” dedi.

Programda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Oğan, “Anayasa’ya uygun değil. Sayın Cumhurbaşkanı bu hakkını kullanmıştı. Meclis’in feshetme yetkisini kullanabilir ama aday olamaz” dedi.

Oğan, Ankara’da düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’le ile ilgili ise, “Bu işin içinde birtakım siyasi gücü elinde bulunduranların olduğu çok belli. Ahmet Mehmet demiyorum. Bu işin bir şekilde üstünü örtmeye çalıştıkları çok belli. Ama gördüğümüz kadarıyla bu meselenin üstü örtülmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM”

Genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Oğan, “Ben MHP’de siyaset yapmış ve 2 defa ihraç edilmesine rağmen başka parti kurmamış, gelen davetleri de reddetmiş bir siyasetçiyim. Türk milliyetçilerinin adayı yok. Bu yüzden Ben Türk milliyetçilerinin bağımsız Cumhurbaşkanı adayıyım. Devlet Bey sonrasında, elbette ki her Türk milliyetçisinin hakkıdır ve hedefidir MHP’yi toparlamak, yeniden güçlendirmek ve iktidar yapmak. Elbette ki benim de isteğim bu.” diye konuştu.

Oğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“MUHALEFET ADAYLIĞA İTİRAZ ETSE MAĞDURİYETLE KARŞI KARŞIYA KALACAK”

Muhalefet, Erdoğan’ın adaylığına itiraz etse mağduriyet siyasetiyle karşı karşıya kalacak. İtiraz etmese Anayasal olarak yanlış olan bir şeyi kabul etmiş olacak. O sebeple liderler, doğrudan bu konunun üzerine gitmeyip, YSK’daki kendi hukuki temsilcileri üzerinden bunu yapmaya çalışacaklar. Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık”

Sinan Oğan’dan ‘adaylık’ hamlesi! Profiline yazdı

“ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI HUKUKİ DEĞİL”

“Hukuki değil, Anayasa’ya uygun değil. Sayın Cumhurbaşkanı bu hakkını kullanmıştı. Meclis’in feshetme yetkisini kullanabilir ama aday olamaz. Dolayısıyla burada kanaatimce Meclis’in feshedilmesi, seçim kararı alınmasında sorun yok. Ama aday olamaz.”

“YÜRÜRLÜĞE GİRMEYEN BİR KANUN ÜZERİNEN KONUŞUYORUZ”

Bununla beraber daha yürürlüğe girmeden bir seçim kanunu üzerinden de karar alınamaz. 6 Nisan’da yürürlüğe girecek. Biz bugün her şeyi neredeyse 6 Nisan’dan sonra yürürlüğe girecek kanun üzerinden konuşuyoruz. Halbuki bugün karar alıyoruz. Biz bugün bu seçim kararı aldığımızda seçim süreci başlar. Eski yasa da geçerli değil, yeni yasa da geçerli değil. Ne olacak bilmiyoruz.

“MUHALEFETİN ÖRNEK OLMASI LAZIM”

“Biz sadece yasalar üzerinden konuşuyoruz. Toplum sadece yasalarla yönetilmez. Bu işin bir de etik tarafı var. Varsayalım ki Anayasa’ya uygun. Her şey Anayasa’ya uygun olmakla olmuyor. Yeni Zelanda Başbakanı, ‘6 senedir başbakanım, yoruldum. Yorulduğum için de hizmet etmekte zorlanırım. Bu ülkeme zarar verir’ dedi. Obama da ‘Ben ikinci dönemimi bitirmek üzereyim, güçlü de bir başkanım. Ne kadar ülkeme hizmet etmek istesem de ben yasaları çiğneyemem’ demişti. İnsanlar bazen bırakmasını bilmeli. Kendileri de oturunca koltuktan kalkmıyor. Herkes ‘ben bu ülkeye demokrasi getireceğim’ diyor ama kendi kapısının önünü süpürmüyor. Kimse kendine bakmıyor. Muhtarlığa, oda başkanlığına, sendikaya oturan da kalkmıyor. Parti başkanları da kalkmıyor. Muhalefetin kendisi örnek olmalı.”

“SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Bunlar çok üst düzeyde yapılan işler. Sinan Ateş cinayetinde 2 polisin kullanılması sıradan bir iş değil. Bu çok üst düzey bir iş. Planlanması, kaçırılması, bunlar inşallah ortaya çıkacak. Savcının değiştirilmesi… Bu işin içinde birtakım siyasi gücü elinde bulunduranların olduğu çok belli. Ahmet Mehmet demiyorum. Bu işin bir şekilde üstünü örtmeye çalıştıkları çok belli. Ama gördüğümüz kadarıyla bu meselenin üstü örtülmeye çalışılıyor.”

“SİNAN ATEŞ’İN AİLESİ YALNIZCA ‘ADALET’ İSTİYOR”

“Ben Sinan Ateş’in ailesine söz verdim. Bizden adaletin sağlanmasını istediler. Bu ülkede eşini kaybetmiş bir hanımefendi, babasını kaybetmiş iki tane kız, evladını kaybetmiş iki insan tek bir şey istiyor. O da adalet. Ben söz verdim. Bu adalet eninde sonunda sağlanacak.”

“DEVLET DEVLETLİĞİNİ YAPSA BU CİNAYET İŞLENMEZDİ”

“Zamanında devlet, devletliğini yapsa bu cinayet işlenmezdi. Ben Yozgat’ta içinde 7 yaşında kızım olan bir arabanın içinde 400 kişinin saldırısına maruz kaldım. Tek günahım, genel başkan adayı olmam ve Türk milliyetçileri referanduma hayır konferansı yapmamdı. O dönem valisi çıktı, “Demokratik haklarını kullandılar” dedi. Arabayı deviriyorlardı. Bu nasıl adalet. Dava büyükleri tekme tokat dövüldü. Bunlar yapılırken devlet, devletliğini yapsaydı cinayet işlenmezdi.”

“TÜRKİYE’DE ADALET YOK MU ALLAH AŞKINA”

“Sinan Ateş de il il geziyordu, siyasi konuşmalar yapıyordu. Rahatsızlık vardı. ‘Ayağına sıkın da haddini bilsin’ denildi maalesef. Biz tedbirimizi alıyoruz. Ama tehdit de alıyoruz. Sinan Ateş de ciddi tehdit alıyordu ve koruma verilmemişti. Türkiye’de adalet yok mu Allah aşkına?”

“BEN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM”

“Ben MHP’de siyaset yapmış ve 2 defa ihraç edilmesine rağmen başka parti kurmamış, gelen davetleri de reddetmiş bir siyasetçiyim. Türk milliyetçilerinin adayı yok. Bu yüzden Ben Türk milliyetçilerinin bağımsız Cumhurbaşkanı adayıyım. Devlet Bey sonrasında, elbette ki her Türk milliyetçisinin hakkıdır ve hedefidir MHP’yi toparlamak, yeniden güçlendirmek ve iktidar yapmak. Elbette ki benim de isteğim bu.”