Sinan Oğan: İki puana yakın oyumuz sandıkta hiç edildi

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 9:46 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 10:01 pm

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Türkiye genelinde bütün sandıkları takip edecek organizasyonlarının olmadığını belirterek  “2 puana yakın oyumuz sandıkta hiç edildi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından gözler ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a çevrildi. Kamuoyunda ATA İttifakı’nın destekleyeceği adayı açıklaması beklenirken, Oğan, ittifak içerisinde aşağı yukarı ortak bir karara varıldığı bilgisini paylaştı. Oğan, ayrıca sandıktan çıkan sonuçtan memnun olmadığını belirterek “Bizim oyumuz %5,2 değil, %11-12 civarı bir oyla sandığa gittik.” açıklamasında bulundu.

Sinan Oğan CNN International’a konuştu! Destek kararı için tarih verdi

“ARAMIZDA FİKİR BİRLİĞİ VAR”

Oğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ata İttifakı Genel Başkanlarıyla dün toplantı yaptık. 100’e yakın üyelerimizle toplantı yaptım, genel eğilimlerini aldım. 2 gündür ciddi bir görüşme trafiği içerisindeyim. Bize imza verenlerle oy verenlerle görüşüyorum. Karar verdiğimizde bu Sinan Oğan’ın kararı olmayacak. Kararım 1-2 gün içerisinde netleşecek. Bu karar tabanımızın önemli bir kısmını hareket ettirme imkanımız olacak.

Bizim desteğimiz, desteklediğimiz tarafı güçlendirir. Bizim dışımızda da seçim kazanılabilir. 8 milyona yakın oy vermeyen kitle var. Bizim desteğimiz o kitleyi destekler. 60’lara yakın oyla iktidar olmak güçlü bir hükümet demektir.

Kendilerine sormadan açıklamam ama aşağı yukarı ortak bir, paralel bir karar çıktı. Onları temsilen de bu müzakereleri yürütme yetkisi bana verildi. Aşağı yukarı aramızda bir fikir birliği var.

Bizim oyumuz %5,2 değil, %11-12 civarı bir oyla sandığa gittik. Türkiye genelinde bu organizasyonu yapacak kapasitemiz yoktu bu sebeple 2 puana yakın oyumuz sandıkta hiç edildi.