Sinan Aygün’ün iddiaları üzerine Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldı!

Yayın tarihi: 21 Aralık 2019 Cumartesi 4:48 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2019 Cumartesi 4:48 pm

Bakanlık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında Aygün tarafından ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye müfettişi görevlendirdi. Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya sosyal medya hesabından, savcılığın Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlattığını söyledi.

Eski CHP Milletvekili ve iş adamı Aygün’ün, Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkında, Eskişehir yolundaki “Togo Kuleleri” olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık’ta mühürlenmesinin ardından bulunduğu suç duyurusunda ortaya attığı iddialar ve sonrasındaki açıklamaları İçişleri Bakanlığını harekete geçirdi.

Mansur Yavaş’ın hakkındaki ‘kanunsuz imar izni’ açıklamasından sonra Sinan Aygün: Görüntüler elimde, teslim edeceğim

 

CHP eski milletvekili ve Ankara Ticaret Odası eski başkanı iş insanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün’ün rüşvet iddiasıyla CHP’liler hakkında yaptığı suç duyurusunun ardından yeni bir gelişme yaşandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Melih Gökçek ailesinin sahibi olduğu Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya sosyal medya hesabından, savcılığın Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlattığını ileri sürdü.

Sarıkaya iddiasını şu ifadelerle duyurdu:

“Özel… özel… özel…!

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı rüşvet iddiası ile ilgili dün itibariyle soruşturma başlattı…

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı (dün) 20.12.2019 saat: 16:30 itibariyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlattı..!!”

Mansur Yavaş iddialara Tele1’de yanıt verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün’den 25 milyon lira istediği yönündeki iddialara TELE 1’de şöyle yanıt verdi:

“Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar.

Bu yapılan yer için (Eskişehir Yolu üzerinde ODTÜ’nün karşısındaki TOGO inşaatı) okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada ‘okul ne kadara olur’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım.”

Demokrasi Arenası | Mansur Yavaş Tele1’de açıkladı: 30 milyar lira birilerinin cebine gitti