Sinan Ateş’in öldürülmesini saniye saniye izleyen kişi neden ifade vermedi?

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 12:26 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 12:30 pm

Özel Haber: Barış Önal

Sinan Ateş’in öldürüldüğü silahlı saldırıda olay anını saniye saniye izleyen bir kişinin olduğu bu kişinin ifadesinin alınmadığı ortaya çıktı. Minibüsten inen kişinin kim olduğu ile ilgili TELE1’e konuşan Selma Ateş, “Bulunması için başvurumuzu yaptık” dedi.

Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması görülüyor. Duruşmada tanık ifadeleri dinlenirken Ateş’in öldürülmesini saniye saniye izleyen bir kişinin ifade vermediği ortaya çıktı. Ateş’in öldürüldüğü görüntülerde bulunan bir minibüsten inen kişinin Sinan Ateş’in vurulduğu anları en net açıdan gördüğü ve Selman Bozkurt ve Ahmet Kekiç’in saldırı sırasında önce kaçıp sonra gelip tetikçi Eray Özyağcı’ya ateş ettiği anlara şahit olan kişinin şimdiye kadar ifade vermediği ortaya çıktı.

Sinan Ateş duruşması 5’inci gün! Ahmet Keçik: Silahları kaybolmasın diye ofise götürdüm

“ONU BİZ DE BEKLEDİK”

Söz konusu kişiyle ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, minibüsten inen kişi hakkında başvuru yaptıklarını belirterek, “Onunla ilgili biz de bekledik. Onun kim olduğunu muhtemelen bulamadılar. Tanık ifadesinde de bekledik onu. Şimdi duruşmaya ara verildi. Bakalım aradan sonra o tanıklar olacak mı?” dedi.

KİM OLDUĞU MERAK EDİLİYOR

Güvenlik görüntülerine yansıyan bu detay sonrası minibüsten inen kişinin kim olduğu merak konusu oldu. Ateş cinayetinin aydınlatılabilmesi için o kişinin gördüklerini anlatması davanın seyri açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: TELE1