Özgür Özel’den Cumhur İttifakı’na: Çürükleri ayırmazsanız çürümüşlük hepinize sirayet ediyor

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 11:15 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 4:13 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Sinan Ateş davasını takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP ve MHP ittifakına seslenerek ” Ülkeyi yönetenlere ittifak ortaklarına tek söz söylenir. Çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partininiz ve ittifakınızı bunlardan kurtarmak için bu çürüklerden ayırmak durumundasınız” dedi.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasının ilk duruşması dördüncü günde devam ederken duruşmaya katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Davayı takip eden Özel duruşmaya verilen arada AKP ve MHP ittifakına seslenerek, “Partinizi ve ittifakınızı bu çürüklerden kurtarın” diyen Özel’in açıklamaları şöyle:

“BU SALONDA MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

Özgür Özel’in açıklamaları şöyle:

“Saniye Ateş konuştu ve orada söylenebilecek bir kelime kalmadı. Oğlunu nasıl yetiştirdiğini anlattı. Kalemini kıranların kim olduğunu öğrenmek istedi. ‘Oğlum öldü babasının kalbi dayanmadı öldü’ dedi. ‘Ben zaten ölüyüm bana bunu nasıl yaparsınız’ dedi. Siyasilerin isimlerini öğrenmek istediğini söyledi. Sinan Ateş’in kendisine kaleminin kırıldığını söylediğini belirtti. Sözlerini bitiremeden de baygınlık geçirerek çıkartıldı. Bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Eski ifadelerinin hiç birini hatırlamıyorlar.

“KİMİ KORUMAYA ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ”

Suçu üstüne alan ve meseleyi adi cinayet olarak göstermeye çalışanların kimi korumaya çalıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Sinan Ateş’in dava arkadaşları cenazesinde isyan eden arkadaşları göz yaşları içinde Ateş’in annesini dinliyorlar. Bir siyasi partinin iyi niyetli takipçileriyle o yapının bir takım suça bulaşmış yapılarıyla nasıl ayrıştıklarını görüyoruz.

“ÇÜRÜKLERİ AYIRMAZSANIZ ÇÜRÜMÜŞLÜK HEPİNİZE SİRAYET EDİYOR”

Ülkeyi yönetenlere ittifak ortaklarına tek söz söylenir. Çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partininiz ve ittifakınızı bunlardan kurtarmak için bu çürüklerden ayırmak durumundasınız. Yok biz sarı öküzü vermeyiz derseniz Ayşe ve Saniye Ateş’in göz yaşlarında boğulacaksınız. Milletin vicdanında çok olumsuz bir yere doğru gidiyorsunuz. Meselenin siyaset çıkarı kalmadı. Vicdanı olanlara olmayanlar ayrışacak. Millet de vicdanın yanında konumlanır. Siyasi şantaj ve tehditlerin değil Saniye Ateş’in yanında durur millet. Sinan Ateş ve bizim nasıl ayrı olduğumuzu herkes bilir. Ateş’in ailesi diyor ki dost bildiklerimiz düşman düşman bildiklerimiz dostmuş. Sis perdesi indirmeye çalışanların tam karşısında olacak. Saniye hanımı Ayşe Hanımı dinleyin başka da bir şey söylemeye gerek yok.

Sinan Ateş duruşmasında 4’üncü gün! Ayşe Ateş: Mahkeme kovuşturma genişlemesin diye irade gösteriyor

Kaynak: TELE1