Sinan Ateş davası başlıyor! İşte sanıklar için istenen cezalar

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 7:12 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 7:12 am

Ankara’nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş‘in davası bugün başlıyor. Davanın ilk duruşması Ankara’da Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki büyük duruşma salonunda görülecek.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Nisan’da sadece 22 tutuklu sanık hakkında dava açmış, iddianameyi 7 Mayıs’ta kabul etmişti. Yargılanacak 22 tutuklu sanık arasında eski Ülkü Ocakları yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem de bulunuyor.

Ayşe Ateş’ten davaya saatler kala yeni mesaj: Aklımızla alay etmeyin

DAVADA KİM İÇİN NE CEZA İSTENİYOR?

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getiren ve kaçıran Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

Sanıklardan ”silahlı eylemi organize ettiği” iddia edilen Doğukan Çep ve şüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ise ”suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Askın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çaglar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal hakkında ise ”iştirak halinde islenen suça yardım eden fail olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan hapis cezası isteniyor.

17 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17’si hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

Bu kişiler arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç ile Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan Talha Atalay, eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yer alıyor

DURUŞMAYA KİMLER KATILACAK?

Bugünkü duruşmaya ise tutuklu sanıklar ve avukatları davanın müştekisi Selman Bozkurt ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de katılacak.

İlk duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da izlemesi bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden sadece avukatların duruşmaya katılacağını açıklamıştı.

Duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde ve içerisinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

 

Kaynak: TELE1