Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme! Araçların görüntüleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe 1:37 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe 1:37 pm

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede yer alan Audi marka aracın ardından diğer araçların da görüntüleri ortaya çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede plakası dahi verilmeden Audi marka olarak bahsedilen ve tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan İstanbul’a kaçırıldığı aracın görüntüsü ortaya çıkmıştı. Olayların diğer kritik isimlerinin de kullandığı araçların görüntüleri ortaya çıktı.

Fayn’ın akratdığında göre, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) görüntülerinde savcılığın soruşturmasında hem 06 AT 5021 plakalı aracı, hem de olayda parmağı olan isimlerin kullandıkları 06 BSG 411 plakalı Citroen marka, 34 NR 6144 plakalı BMW marka ve 34 CYR 469 plakalı Renault marka otomobillerin cinayet öncesi ve sonrasındaki hareketlerini adım adım izlediği anlaşılıyor.
06 AT 5021 plakalı Audi marka aracın PTS kayıtlarına takılan en net görüntüsü cinayet gününe ait. Ankara Türkocağı Caddesi’nde PTS tarafından görüntülenen aracın ön koltuğunda iki kişi görülüyor. İkisi de takım elbiseli olan kişilerin kimliğiyle ilgili herhangi bir tespit yapılmamış. Aynı araç, cinayetten saatler sonra 21:18’de tekrar takılıyor görüntülere.

ARAÇTAKİLER TOLGAHAN DEMİRBAŞ VE EMRE YÜKSEL

Savcılığın tespitine göre bu isimler, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve cinayete yardımla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel. İkili bu araçla Ankara’dan İstanbul’a gidiyor.

MERCEK ALTINA ALINAN TEK ARAÇ AUDİ DEĞİL

Savcılık sadece Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in birlikte görüntülendiği 06 AT 5021 plakalı aracı mercek altına almadı. Demirbaş’ın Yüksel ile buluşmadan önce kullandığı 06 BSG 411 plakalı beyaz renkli Citroen marka araç da takibe girdi.
ddianameye göre Demirbaş, cinayetin ardından Vedat Balkaya’nın sürdüğü 35 EVE 52 plakalı motosiklet ile olay yerinden kaçan tetikçi Eray Özyağci ile Ankara Gölbaşı’nda buluştu. İkili, ardından bu bu araca binerek oradan uzaklaştı. 06 BSG 411 plakalı araç Gölbaşı’nda kayıtlara takıldı.

AVUKATIN ARACI CİNAYET GECESİ BOLU’DA

İncelenen bir diğer plaka ise 34 NR 6144. Bu aracın incelenme sebebi ise iddianamedeki kritik isimlerden bir diğeri olan avukat Serdar Öktem. İddiaya göre Öktem, Demirbaş’ın kaçırdığı ve eski müvekkili olan tetikçi Eray Özyağci ile Bolu’da bir görüşme yaptı. İfadesinde neler söylemesi gerektiğini anlattı. Söz konusu araç, cinayet gecesi Bolu’da görüntülendi.
Görüntü incelemesi yapılan son araç ise 34 CRY 469 plakalı Renault marka otomobil.

İddianameye göre bu araç da cinayeti azmettiren Demirbaş’ın kullanımındaydı. Cinayetin ardından tetikçi Özyağci’yi Citroen marka araçla kaçıran Demirbaş, bir süre sonra bu araca geçti. 18:36’da Gölbaşı Konya çıkışından geçti.
Orada kendisini bekleyen Emre Yüksel’in kullandığı ile 06 AT 5021 plakalı çakarlı araçla İstanbul’un yolunu tuttu.
Bu incelemeler, iddianamede kısmen yer alıyor.
Ancak kişilerin ve trafiklerinin birbirleri ile bağlantısı anlatılmıyor.

Yavuz Selim Demirağ: Sinan Ateş’i vuran tetikçi özel şarjör kullandı

Kaynak: Fayn