Sinan Akçıl’ın dava açtığı vatandaş: Özür mektubu yazmayı kabul ettim parayı az buldu

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 2:25 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 2:25 pm

Şarkıcı Sinan Akçıl, “İmam nikâhını severim. Benim 4 tane eşim var” sözlerine tepki gösteren ekşi sözlük kullanıcını ‘hakaret’ suçlamasıyla şikayet etti. Arabulucunun kendisine 25 bin TL ve özür mektubu teklif ettiğini, özür mektubunu kabul edip 5 bin TL önerdiğini söyleyen vatandaş arabulucunun Akçıl’ın parayı kabul etmeyeceğini söyleyerek teklifi reddettiğini ifade etti.

Danla Bilic’in programında konuşan Sinan Akçıl’ın “İmam nikâhını severim. Benim 4 tane eşim var” sözleri magazin dünyasında bomba etkisi yaratmış, halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Akçıl tepkilerin üzerine söylediklerini ‘espri’ olarak açıklamıştı.

Akçıl olayın üzerine kendisine tepki gösteren ‘otlu gozleme’ isimli ekşi sözlük yazarı Yalçın Kara hakkında şikayette bulundu. İfadesini veren Kara, arabulucu tarafından arandı ve Akçıl’ın davadan vazgeçmesi için kendisinden 25 bin tl ve özür mektubu talep ettigini bildirdi.

Kara, arabulucuyla görüşmesini “Pişman olmadığımı, yaptığı programda kadınları aşağılamasından ötürü kendisine sarf ettiğim ‘gavat’ kelimesi için özür mektubu yazacağımı ve maddi olarak 5 bin lira vereceğimi beyan ettim. Arabulucu 5 bin liranın az olduğunu, karşı tarafın bunu kabul etmeyeceğini söylese de, dava açma nedeninin, özür değil para için yapıldığının ispatı olması anlamında bu teklifi yaptığımı kendilerine beyan ettim” diyerek anlattı.

Kara, 25 bin TL ödemeyi Darüşşafaka’ya Akçıl adına bağış yaparak kabul edeceğini söylediğini fakat bu teklifinin de reddedildiğini aktardı.

Sinan Akçıl: Seçil Erzan kadar dolandırıcı birisi bizden de para almaya çalıştı

Kaynak: TELE1