Şimşekle görüşen TÜSİAD Başkanı: Enflasyonu düşürmek için TL değer kazanmak zorunda değil

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 11:40 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, “Enfasyonla mücadelenin yolu TL’ye değer kazandırmaktan geçmiyor” dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği(TÜSİAD) yönetimiyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde ekonomide atılacak adımlarla ilgili bir sunum yaptı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan buluşmanın ardından açıklama yaptı. Reuters’ın haberine göre Sıkı para politikası tercihlerinin ekonomik büyümede yavaşlamaya yol açmaması gerektiğini belirten Tuncay Özilhan, “ Enfasyonla mücadelenin yolu TL’ye değer kazandırmaktan geçmiyor. Yurt dışından para girişi halinde TL’de değerlenme yerine TCMB rezervlerini tahkim etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek’in ekonomi programı hakkında da konuşan Özilhan, “Bakan Şimşek’in çalışmaları tamamladıktan sonra ortaya koyacağı programın makroistikrara katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Çiftçinin enflasyonu yüzde 50.79!