Simone Biles, mental olarak iyi hissetmediği için Tokyo 2020’den çekildiğini açıkladı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:32 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 1:32 am

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yer alan cimnastikçi Simone Biles, ruhsal olarak iyi hissetmemesi nedeniyle olimpiyatlardan çekildiğini açıkladı. Biles, “Titriyordum, uyuyamadım. Daha önce bir yarışma öncesinde hiç böyle hissetmemiştim.” diye konuştu.

ABD’li cimnastikçi Simone Biles, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan çekildiğini duyurdu. Biles, kendini mental olarak iyi hissetmediği için takım finalinden çekildiğini ifade etti. ABD’li atlet, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na veda etmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Salı gününün çok stresli geçtiğini belirterek,”Yüzde 100 orada olmanız gerekiyor, bunu yapamazsanız incinirsiniz. Titriyordum, uyuyamadım. Daha önce bir yarışma öncesinde hiç böyle hissetmemiştim. Performansımdan sonra devam etmek istemedim.” diye konuştu. Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan ABD’li cimnastikçi, “Kolay bir gün değildi ya da elimden gelenin en iyisini yaptım ama atlattım. Bazen dünyanın tüm yükü omuzlarımdaymış gibi hissediyorum. Olimpiyatlar şakaya gelmez. Ailem sanal olarak benimle olabildiği için mutluyum, onlar benim için dünyalar demek.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar takım finalinde Rusya Olimpiyat Komitesi altın, müsabakalara Biles’tan yoksun devam eden ABD gümüş, Büyük Britanya ise bronz madalyanın sahibi oldu. Tokyo 2020’nin favori sporcuları arasında yer alan Biles, Rio 2016’da 4 altın ve 1 bronz, dünya şampiyonalarında 19 altın, üçer gümüş ve bronz madalya kazanmıştı.