Simitçi, soğukta titreyen köpeği kazağıyla ısıtmaya çalıştı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 10:51 am - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 11:28 am

Sivas’ta simit satarak geçimini sağlayan Mustafa Gül, sokakta gördüğü titreyen köpeğe kazağını vererek ısıtmaya çalıştı. Daha sonra simitçi, belediye ekiplerini arayarak yaralı ve üşüyen köpeğin tedavi edilmesini sağladı.

Türkiye’de hava kar yağışının da etkisiyle birlikte oldukça soğumaya başladı. Bu soğuk havada vatandaşlar kalınca giysiler tercih ederken sokak hayvanlarının ise tercih edecek bir alternatifi yok. Sivas’ta ise termometreler eksi 10 dereceyi gösteriyor. Sivas’ta araba çarpmış bir sokak köpeğinin yaralı halde soğuktan titremesine yüreği razı olmayan Simitçi Mustafa Gül, kendi kazağını köpeğe sararak ısıtmaya çalıştı. İçi rahat etmeyen Gül, hayvan ambulansını arayarak ayağı kırılan köpeğin tedavi olmasını sağladı. Yaralı köpek, ekiplerin yardımıyla atkıya sarılarak araca kondu.

Şefkatli simitçi, “Sabah araba çarpmıştı,  vatandaşlarda kenara koymuş, hava çok soğuk olduğu için kazağımı çıkartıp üstünü örttüm. Belediye ekiplerine haber verdik, onlar da gereken ilgili gösterip ambulansla götürdüler. Onlar da bir can olduğu için üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu.

Kedi ve köpekler için yoğun bakım üniteleri hayata geçti

Tarlaya terk edilen bebek, yavru köpekler sayesinde yaşama tutundu