Simit Sarayı’nı devlete ortak ettiren Kavukçu’nun dikkat çeken geçmişi: İlk değil!

Yayın tarihi: 16 Aralık 2019 Pazartesi 11:28 am - Güncelleme: 16 Aralık 2019 Pazartesi 11:30 am

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini alması tartışma yaratırken, şirketin sahibi Abdullah Kavukçu’nun geçmişte Emlak Menkul Değerlerin batmasından da sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

‘Duydu mu dayanamıyor, simitten de olsa ‘saray’ olunca alıyor’

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na başvurması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.

Şirketin sahibi Abdullah Kavukçu’nun geçmişte Emlak Menkul Değerlerin batmasından da sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANMIŞ

Emlak menkul değerler 1999 yılında o günün parasıyla 11 trilyon lira zarara uğratılmış buna sebep olan dönemin yönetimiyle birlikte Abdullah Kavukçu da ağır ceza mahkemesinde yargılanmıştı. Kavukçu olayda yönetimin usulsüz kredi açtığı müşteriler arasında sayılıyordu. Olay sonrası Emlakbank’a ait Emlak Menkul Değerler kapatılmıştı.

Kılıçdaroğlu milyon dolarlarını araştırın demişti! Simit Sarayı’ndan tanıdık isim çıktı

Tam 20 yıl sonra aynı Kavukçu bu kez sahibi olduğu şirkete devleti ortak ettirdiği için tartışılıyor. İddia şirketin Denizbank’a 500 milyon dolar kredi borcu bulunduğu, bunun temizlenmesi için Ziraat Bankasının devreye girdiği yolunda. (Gazete Pencere)