Şimdi de SSD fiyatları arttı!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 8:51 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 8:51 am

Madencilik yüzünden artan ekran kartı fiyatlarına şimdi de SSD’ler eklendi. SSD fiyatları yer  yer yüzde 400 oranında arttı.

Hali hazırda madencilik aktiviteleri yüzünden ekran kartı bulabilmek neredeyse imkansız. Özellikle de mining aktivitelerinin yapıldığı 8GB’lık ekran kartlarını satın almak için ufak bir servet ödemeniz  gerekiyor. Normal şartlarda bu ekran kartları 1000 – 1500 TL aralığında fiyatlardan satılıyordu. Şimdilerde ise bu kartların sıfırını bulmanız neredeyse imkansız.

Hadi bir şekilde buldunuz diyelim. Bu sefer de ödemeniz gereken para normalin nerdeyse 7 – 8 katı olacaktır. Ne yazık ki madencilik bitmeden de ekran kartı fiyatlarının normale dönmesi pek de mümkün görünmüyor.

SSD fiyatları

Şimdi bir de ekran kartı fiyatlarındaki bu artışa SSD’ler dahil oldu. Son dönemde popüler olan Chia madenciliği yüzünden SSD fiyatları muazzam derecede artmış durumda. Eğer düşük kapasiteye sahip bir SSD alacaksanız çok fazla problem yok. Yani üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlardan alabiliyorsunuz.

Fakat yüksek kapasiteye sahip bir SSD alacaksanız o zaman işiniz hayli zor. Çünkü 1TB ve üzeri kapasitelere sahip SSD modellerinde hayli uçuk fiyatlar söz konusu. Bu durumun temel sebebi az önce de bahsettiğimiz üzere Chia Coin ile yapılan madencilik. Dileriz kısa süre içerisinde bu durum da normale döner. Fakat yakın vadede şartlar pek de mümkün görünmüyor.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih!