Silinen numaralar nasıl geri getirilir

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 11:23 am - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 11:23 am

Gelişen teknoloji ile birlikte farklı işletim sistemlerine ait cep telefonları hayatımıza girdi. Birçok kişi bilinmeyen bir nedenle veya istemeyerek rehberden numara silme işlemi yapmıştır. Bu işlem sonrasında silinen numaralar kurtarılabilir.

Silinen numaralar nasıl geri getirilir. Güncelleme sonrası da birçok veri kaybolur. Bunlardan bir tanesi de rehberde yer alan kişilere ait cep telefonu numaralarıdır. Android ve İOS işletim sistemine ait cep telefonlarında silinen numaraları geri getirme işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Silinen numaralar nasıl geri getirilir

Android Cep Telefonlarında Silinen Numaraları Geri Getirme

Android cep telefonları Google hesabı ile senkronize çalışır. İster bilgisayar, ister cep telefonundan Google hesabına girerek, rehberinize ait kişileri görebilir ve tekrar geri yükleyebilirsiniz.

Bilgisayar veya cep telefonundan Google hesabına giriş yapın.

Menüden kişiler veya rehberi seçin.

Daha fazla seçeneğinden kişileri geri yükle deyin. Burada 10 dakika önce, 1 saat önce, dün, 1 hafta önce ve özel bölümünü kullanarak kişileri geri yükleyebilirsiniz.

Önemli uyarı: Cep telefonunuzdaki rehberi daha önce Google hesabı ile senkronize etmiş olmanız gerekiyor. Aksi takdirde rehberi geri yükleme işlemini yapamazsınız. En fazla 30 gün içerisinde silmiş olduğunuz numaraları geri getirebilirsiniz.

İOS İşletim Sistemine İphone Cep Telefonlarında Silinen Numaraları Geri Getirme

İOS işletim sistemine ait cep telefonu olan kişiler, rehberinde silinen kişileri geri getirmek için İcloud’u kullanabilir. İphone’de rehberde silinen kişileri geri getirmek için aşağıdaki yolları sırasıyla takip ederek uygulamanız gerekiyor.

Cep telefonunuzun ayarlar kısmından kişileri kapatın.

İcloud’a giriş yapın.

Karşınıza uyarı ekranı gelecek. İphone’umda tut seçeneğine basın.

Ayarlar kısmından kişileri açın dediğinizde, karşınıza gelecek uyarı ekranında birleştir seçeneğine basın.

Önemli uyarı: Android işletim sistemine ait cep telefonlarında Google hesabını kullanarak en fazla 30 güne kadar silinen kişileri geri getirebilirsiniz. İcloud’a herhangi bir tarih kısıtlaması bulunmuyor.

Önemli uyarı: icloud.com web sitesine girerek, rehberinizdeki kişileri görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Rehberinizi Vcard formatına getirerek, bilgisayarınızda yedekleyebilirsiniz.

Asus VivoBook S14 (S432FL) ile farklı ve renkli bir dizüstü deneyimi