Şili’de bazı eylemciler ulaşıma kapattıkları yolların üzerindeki tabelalardan salıncak yaptılar

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 4:53 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 5:25 pm

Şili’nin Talca kentinde yer alan María Auxiliadora Kilisesi’ni işgal eden bazı eylemciler dini imgeleri tahrip etti ve bankları yakıp barikata dönüştürdü.

Şili’de toplu taşıma ücretlerine yapılan zam ile başlayan ve ardından ülke geneline yayılan hükümet karşıtı protestolar dördüncü haftasını doldurdu. Halk, başkent Santiago’nun yanı sıra diğer kentlerde de taleplerini duyurmaya devam ediyor.

11 Kasım Pazartesi günü faşist darbeci Augusto Pinochet destekçisi Jaime Guzman tarafından 1983 yılında kurulan Bağımsız Demokratik Birlik (UDI) partisinin Talca’da bulunan merkez binası yakıldı.

Sokak çatışmalarının hız kesmeden devam ettiği Şili’de bazı eylemciler Talca’da bulunan María Auxiliadora Kilisesini işgal etti. Kilisenin içinde yer alan dini imgeler tahrip edildi ve banklar sokağa çıkarılarak ateşe verildi.

Salezyenler tarikatının yetkililerinden biri olan Pedro Pablo Cuello bu eylemi şöyle değerlendirdi: ”Bu, İsa’nın yüzüne bir defekasyondur.”

GÖSTERİCİLER DRONE’LARI LAZERLE BÖYLE İNDİRDİ

Şili’de protestocular polise ait drone’u lazerle indirdi. Şili’de zamlara karşı başlatılan ve çığ gibi büyüyen protestolarda eylemcilerin, lazerleri havada asılı duran drone’a tuttuğu ve ardından aracın aşağıya indiği anlar böyle görüntülendi