Şili Devlet Başkanı hakkında ‘Pandora’ soruşturması

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 12:27 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 12:27 pm

Şili’de Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında soruşturma başlatıldı. Gerekçe Pandora Belgeleri‘nde ifşa olan yatırımları.

Pandora Belgeleri’nin başlattığı infial devam ederken Şili’de de Devlet Başkanı Sebastian Pinera hakkında hukuki süreç başlatıldı. Mahkemeden yapılan açıklamada, avukat Luis Rendon’un Sebastian Pinera’ya dönük şikayeti dikkate alınarak davanın açılmasına karar kılındığı belirtildi.

Belgelerde, ülkenin en zengin şahsiyetleri arasında olan Pinera’nın Britanya Virjin Adaları’ndaki offshore şirketler üzerinden bir aile dostuyla ortak işlettiği Dominga madencilik projesiyle ilgili işlemler yaptığı öne sürülmüştü.

Belgeler, sözgelimi madenin 2011 yılında satılmasıyla gelen paranın ve ülkenin kuzeyinde bulunan doğa koruma alanındaki bölgenin vergi beyanının yapılmadığını belirtiyor.

Geçen hafta Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Pinera da dahil olmak üzere 300’den fazla siyasetçinin denizaşırı faaliyetlerini ifşa eden 11.9 milyondan fazla finansal kaydın yer aldığı Pandora Belgeleri’ni açıklamıştı.

Pandora’dan millete küfreden Cengiz Holding de çıktı

Pandora’dan kredisini ödemeyen Demirören de çıktı

Türkiye’nin bütün zenginleri Pandora’dan teker teker çıkıyor