Şile’de, cankurtaranlardan A Haber ekibine saldırı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 10:49 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2021 Cumartesi 10:49 am

Şile sahilinde haber takibi yapan 2 A Haber muhabiri cankurtaranlar tarafından saldırıya uğradı. Muhabirler cankurtaranlardan şikayetçi oldu.

A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Ayhan Arıtürk, Şile’de Ayazma ve Kızılcaköy Plajı’nda denize girdikten sonra akıntıya kapılıp kaybolan 2 kişi için yapılan arama kurtarma çalışmalarını takip ediyordu. Plajda görevli cankurtaranlar tarafından darp edildiklerini söyleyen muhabirler, Şile Polis Merkezi’ne giderek 5 cankurtarandan şikayetçi oldu.

Çağdaş Evren Şenlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki boğulma vakalarının haber takibini yapmak için sabah saatlerinde kameraman arkadaşıyla birlikte Şile sahiline gittiklerini söyledi.

Birçok ulusal medyanın da orada olduğunu ve yayınlar yaptığını aktaran Şenlik, sahilde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biz geldiğimiz zaman o noktada bulunan cankurtaranlar bir araya gelmeye başladı. Ardından cankurtaranların galiba sorumlusu, şefi diyebileceğim bir kişi bir anda bağırmaya başladı. ‘Kimse burada A Haber’e röportaj vermeyecek, kimse A Haber’le konuşmayacak. Konuşanın ümüğünü sıkarım’ diye. Her gün sahada bu tarz tacizlere maruz kaldığımız için sesimizi çıkartmadık, görmezlikten geldik. Ardından tekrar sürdürdü sözlü tacizini ve dedi ki ‘Siz namussuzsunuz, adisiniz. Burada böyle görüntüler alamayacaksınız.’ Biz de haliyle dayanamadık, ‘kimsin, nesin, necisin, sana mı soracağız nerede görüntü alıp almayacağımızı’ dedik. ‘Evet bana soracaksınız’ dedi. ‘Kimseye namussuz diyemezsiniz’ dedikten sonra biz tepkimizi belli ettikten sonra önce kameramanıma fiziki şiddet uyguladılar, ardından da bana saldırdılar. Sonra beni bırakıp tekrar kameramana koştular. Onu yere yatırıp dakikalarca tekmelediler.”

Cankurtaranların kendisine yumruk ve tekme ile saldırdığını, tekmeden sonra geriye doğru düştüğünü, başka cankurtaranların da geldiğini görünce darbelerden korunmak için yerde kendisini korumaya aldığını anlatan Arıtürk, “Ben yerde kapanmış bir şekildeyken hiç durmadan tekmelemeye devam ettiler. Zaten sırtımda şu an bu yüzden bayağı bir ağrı ve sızı var. Ağrılardan dolayı ayakta zor durabiliyorum” şeklinde konuştu.

Arıtürk, kamerasının, canlı yayın cihazının ve mikrofon telsizinin hasar gördüğünü, bu konuda da zabıt tuttuklarını kaydetti.

Denize girmenin yasaklandığı Şile’de iki cankurtaran bıçaklandı