Şile’de 2 kişi boğuldu, 3 kişi kayıp! Denize girmek yasaklandı…

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2021 Perşembe 12:23 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2021 Cuma 3:54 pm

İstanbul Şile’de, şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle 2 kişi boğularak hayatını kaybetti. 3 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürerken, bölgede denize girmek yasaklandı.

Şile Ayazma Plajı’nda denize giren 5 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye arama kurtarma timi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaybolan 5 kişiden 2’sinin cesedine ulaşılırken, Suriyeli olduğu öğrenilen kişi hastanenin morguna kaldırıldı. Şile ve Kandıra plajlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Cankurtaran ekipleri yoğun dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plajın etrafına şerit çekilerek vatandaşlar deniz kenarından uzaklaştırıldı. Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içinde havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı. Şile sahilinde rüzgarın etkisiyle oluşan yoğun dalgalar nedeniyle denize girilen noktalardaki güvenlik tedbirleri artırıldı.

Dün başlayan ve çok sayıda boğulma vakasının yaşanmasına sebep olan olumsuz hava koşulları sebebiyle Kandıra Kaymakamlığı tarafından bazı bölgelerde denize girmek yasaklanmıştı. Olumsuz hava koşullarının devam ettiği Kandıra sahillerinde olası boğulma vakalarının yaşanmasını engellemek amacıyla denize girme yasağı kaymakamlık tarafından bir gün daha uzatıldı. Kararın ardından ilçe genelinde tüm sahillerde denize girilmesi yasaklandı.