Sıla bebeğin vücudunda 42 diş izi! Evde tatbikat yapıldı!

Yayın tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2024 Pazartesi 1:55 pm

Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla bebeğin götürüldüğü hastanede vücudunda morluklar oluştuğu ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilip, sonrasında cinsel istismara uğradığının ortaya çıktığı olayla ilgili soruşturmada 5 kişi tutuklandı. Sıla bebeğin vücudunda 3 ila 10 günlük 42 diş izi tespit edildi. Tutuklanan 5 şüpheliden 14 yaşındaki G.A. ve 13 yaşındaki K.A.’ya evde tatbikat yaptırıldı.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Y., 2 yaşındaki kızı Sıla’yı 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Anne Yeniçeri, vücudunda morluklar olan çocuğunun bıraktığı komşusu tarafından düşürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan S.Y., daha sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Aile, 8 Eylül akşamı Sıla bebeği yeniden Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Baygın haldeki Sıla bebeği muayene eden doktorlar, darp izleri ve morlukları görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan Sıla bebek, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Muayene edilen Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Hastane Sıla bebekten aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Şiddet görüp cinsel istismara uğrayan Sıla bebeğin sağlık durumu ciddi

ANNE DAHİL 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, anne Bakiye Y’nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşusu Kani A., ile bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. ve K.A. tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül’de yaptığı açıklamada, Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporları ile kesinleştiğini açıkladı.

EVDE TATBİKAT YAPTIRILDI

Olayın ardından tutuklanan komşu çocukları G.A. ve K.A. tutuklu bulundukları cezaevinden alınarak evlerine getirildi. G.A. ve K.A.’ya tatbikat yaptırıldı. İki isim tatbikatın ardından cezaevine döndü.

DİŞ İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında Sıla bebeğin vücudunda 3 ve 10 günlük oldukları tespit edilen çok sayıda diş izi tespit edildi. Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren ve durumu ciddiyetini koruyan Sıla bebeğin vücudundaki diş izlerinin kime ya da kimlere ait olduğunun belirlenmesi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’nda inceleme başlatıldı.

ABLASI KORUMA ALTINDA

Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşuların bilgisine başvurdu. Bakiye Yeniçeri, kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Müdürlük, anne ve üvey baba Sanlı Ö. hakkında suç duyurusunda bulunurken, ailenin 5 yaşındaki diğer kızları koruma altına alındı.

Kaynak: DHA