Şikayet oranı en çok artan sektörler hangileri oldu?

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 7:00 am - Güncelleme: 7 Şubat 2021 Pazar 7:37 pm

Şikayetvar tarafından yapılan en çok şikayet edilen sektör araştırmaları ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Hadi gelin konuyla ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de en çok şikayet edilen sektör araştırmaları karşımıza tuhaf detaylar getirdi. Öncelikle Şikayetvar platformuna kayıtlı şirket sayısının 120 bin seviyesine ulaştığını söyleyelim. Şikayetvar platformunu her ay yaklaşık 18 milyon kişi takip ediyor. Bu gerçekten de oldukça yüksek bir rakam.

İşte tam da bu nedenle Şikayetvar önemli bir web sitesi diyebiliriz. Bu platform tarafından yapılan araştırmalara göre, Türk Telekom 2020 yılının en çok merak edilen markası. Trendyol, Ziraat Bankası, Vodafone ve Turkcell ise en çok merak edilen diğer markalar.

Pandemi nedeniyle hayatımızdaki birçok detay değişti. Hatta harcama şeklimiz bile önemli oranda değişiklik kazandı. Peki şikayet oranları en çok hangi sektörlerde artış gösterdi? Yapılan araştırmalara göre hobi ve oyun kategorisinde yer alan şirketler yüzde 232 artışla rekoru eline aldı.

Şikayetvar
Yayınevi ve kitapevleri kategorisinde yer alan firmalar ise yüzde 195 oranında şikayet artışı yaşadı. E-ticaret ise yüzde 188 daha fazla şikayet aldı. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere bazı sektörlerde şikayet oranı gerçekten de büyük oranda artış gösterdi. Kargo şirketlerinin de benzer şikayet oranı artışları yaşadığı görülüyor.

Sinema sektörü, oyun merkezleri ve bar-cafe gibi mekanlar en az yüzde 40 oranında daha az şikayet aldı. Memnuniyet açısından değerlendirildiğinde ise 2020 yılında müşteri memnuniyetini en fazla ön plana çıkaran sektör %79 ile faizsiz ev finans sistemi oldu. Güvenlik sistemleri sektörü ise bir diğer memnuniyet odaklı alan olarak karşımıza çıktı.

Exxen platformuna şimdiden şikayet yağdı!

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin en şikayetçi ile Ankara. En az şikayetin yaşandığı iller Muş, Ağrı, Adıyaman ve Iğdır oldu. Peki sizin en çok şikayet ettiğiniz sektör hangisi?