Siirtli yurttaş: Çocuklarıma iki günde bir yumurta verebiliyorum

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 12:12 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 12:23 pm

Siirt’te Fatma Yüksel isimli yurttaş, yumurtanın kolisinin bazı yerlerde 40 lira bazı yerlerde 45 lira olduğunu belirterek, “Başka yerden kısıyoruz, yumurta alıyoruz mecburen. Yetmiyor. Çocuklarıma her gün vermiyorum, iki günde bir veriyorum” dedi.

Siirt’te yaşayan Ramazan Gülenç isimli vatandaş, bayram öncesinde gıda ürünlerine yapılan zamdan şikayet etti. Özellikle yumurtaya büyük bir zam yapıldığını belirten Gülenç, “Ben her şeyi yumurta gibi görüyorum. Her şey uçtu gitti. Ben, geçen sene diyelim, 100 lira götürüyordum markete. İstediğimi alabiliyordum. Ama şimdi 100 lira bir kilo et. Bu bayramda… Ben emekliyim. En az 3-4 kilo et lazım. Zaten emekliliğin üçte biri ete gider. Şekeri nerede, kolonyası nerede, tatlısı nerede? Bir tatlının kilosu 100 lira. O da et gibi olmuş zaten. Her şey uçmuş gitmiş” dedi. Gülenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaş 30’lu koli yumurtayı 100 liraya alacak”

“OĞULLARIM İŞSİZLİKTEN HASTALANDILAR”

“Her şey beş kat olmuş. Fırının önünde oturuyorlar bir ekmek bekliyorlar. Ama bizim hükümetimiz, liderlerimiz başka yerlere yardım gönderiyorlar. İlk önce kendi vatandaşına baksın. Doldurmuş ülkeyi Afganları, Suriyelileri onlara bakıyorlar. Onlar hepsi maaşlı. Ama bizim vatandaşlar… İki oğlum üniversiteyi bitirmiş. Birisi 10 senedir, öteki iki senedir evde oturuyor, bomboş. Oturmaktan hastalandılar. Bizim vatandaşlar fırında bekliyorlar bir ekmek alabilmek için. Her şey yumurta yani sadece yumurta değil biz yumurtadan başladık ama her şey yumurta gibi olmuş.”

Arif Yarar ise, “Yumurtalar çok pahalıdır. Yani öyle pahalı oldu ki biz alamıyoruz. Yani bizim durumumuz iyi değil. Böyle pahalı olduğu zaman alamıyoruz. Geçen sene iki karton alıyordum şimdi bir karton da almıyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMA İKİ GÜNDE BİR YUMURTA VEREBİLİYORUM”

Çocuklarına her gün yumurta veremediğini söyleyen Fatma Aykut, “Yani bazı yerlerde 40 TL, bazı yerlerde 45 TL. Yüksektir çok yüksek üç tane çocuk olmasına rağmen insan alamıyor. Kolisine bakarsan 40-50-60 TL… Alamıyoruz çok yüksek olduğu için. Haftada iki koli alıyordum bu ay bir koli alabiliyorum. Başka yerden kısıyoruz yumurta alıyoruz mecburen. Yetmiyor çocuklarıma her gün vermiyorum, iki günde bir veriyorum” dedi.

Güldür Güldür’den ‘dış güçler’ skeci! “Başladı yalan makinesi yine”