Sıfır otomobilde yeminli satış dönemi başlıyor!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 9:05 am

Al sat fırsatçılığını önlemek isteyen firmalar, sıfır otomobil alımında yeminli satış dönemini başlatmaya karar verdi.

Bildiğiniz gibi ülkemizde sıfır otomobil alıp bir süre sonra üzerine inanılmaz bedeller ekleyerek satmak moda oldu. Bunun kârlı olduğunu düşünen pek çok galeri, sıfır otomobil alıp direkt olarak satışa koyuyor. Dolayısıyla gerçek kullanıcı bu durumda ciddi manada mağdur oluyor. Bu mağduriyet önlemek isteyen otomotiv devleri ise harekete geçmeye karar verdi. Buna göre sıfır otomobil alımında yeminli satış dönemi başlayacak.

 

sıfır otomobil

Gelen bilgilere göre otomobil firmaları fırsatçılığı önlemek ve nihai tüketiciyi korumak amacıyla yeminli satış dönemini başlatacak. Bundan sonraki süreçte sıfır araç satın alan kişilerle otomobilin kısa süre içerisinde satışını önlemeyi amaçlayan bir sözleşme imzalanacak. Bu sözleşme sayesinde sıfır otomobil alıp fahiş fiyatlarla elden çıkarma devrinin sona ermesi bekleniyor. Şimdilik yeminli araç satışı yapmayı düşünen firma sayısı az olsa da ilerleyen zamanlarda diğer markaların da bu yola başvurma olasılığı hayli fazla.

Bildiğiniz gibi ülkemizde sıfır otomobil fiyatları son zamanlarda cep yakıyor. Dolar kurunda yaşanan artış ve diğer önemli gelişmeler fiyatların zirve yapmasına sebep oluyor. Bir de üzerine fırsatçılar eklenince işin içinden çıkmak kolay olmuyor. Umarız kısa süre içerisinde otomobil pazarı normale döner.

Oyun fiyatlarına her an zam gelebilir!