Sıfır otomobil fiyatları güncelleniyor

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 11:48 pm

Kasım ayının gelmesinden ötürü sıfır otomobil fiyatları tekrardan güncelleme moduna geçti. Yani bir zam daha kapıda diyebiliriz.

Son dönemde ülkemizde fiyatı en çok artan ürünler şüphesiz otomobiller oldu. 2020’de patlak veren pandemi sürecinde otomobil üretimi bir süre sekteye uğramıştı. Hala da otomobil üretiminin normal seyrine dönmediğini biliyoruz.

Piyasadaki arz – talep ikilisi dengelenemeyince de otomobil fiyatlarına hatırı sayılır zamlar yapıldı. Elbette bu zamların tamamen ülke psikolojisiyle de alakalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Öyle ki şu anda sıfır bir otomobili liste fiyatına alabilmek ciddi anlamda çok zor.

sıfır otomobil

Genel olarak yapmanız gereken şey bu otomobili 2. el gibi sıfır fiyatının çok daha fazlasını ödeyerek almak oluyor. İşin acı yanı ise Kasım ayıyla birlikte ödeyeceğiniz fiyatın biraz daha artacak olması.

Kasım ayının gelmesiyle birlikte pek çok otomobil üreticisi fiyat sayfasını güncellemeye aldı. Henüz fiyatları yayınlayan bir üretici yok. Lakin genele baktığımızda artan döviz kurlarıyla birlikte hatırı sayılır bir güncellemenin geleceğini söyleyebiliriz.

Bu güncellemelerle birlikte otomobil fiyatları da önemli ölçüde artmış olacak. Gerçi zaten otomobil fiyatları hayli yüksekti. Yani gelecek olan güncelleme ile zaten yüksek olan fiyatların daha da yükseleceğini söyleyebiliriz.

Hali hazırda sıfır araba almak için 100.000 TL’nin üzerinde bir fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Hali hazırdaki tabloya bakarsak yakın gelecekte bu meblağ 150.000 TL de olabilir. Bekleyip göreceğiz.

İzmir depreminin korkutucu sesi ortaya çıktı