Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor

Yayın tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi 5:36 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 5:36 pm

Son dönemde 2. el otomobil fiyatlarının artmasına bir de sıfır otomobil fırsatçıları eklendi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Sıfır otomobil fırsatçıları nasıl çalışıyor. Özellikle son 2 yıldır ülkemizdeki otomobil fiyatları hatırı sayılır derecede arttı. Hatta 2020’ye girmemizle birlikte en ucuz sıfır otomobillerin fiyatı 100.000 TL sınırına dayandı. Bu durum kullanıcıları genel itibariyle 2. el otomobillere yöneltti.

Fakat 2. el otomobil fiyatları da son 1 yılda adeta uçuşa geçti. Sadece bir yıl içerisinde fiyatını neredeyse 2’ye katlayan otomobillere rastlamak mümkün.

Bu durumun temel sebebi ise al – sat yapanlar diyebiliriz. Elinde belli miktarda nakdi bulunanlar araç satın alarak bu aracı fiyatına bakmaksızın 3 – 4 bin TL üzerine koyarak satıyorlar. Normal vatandaşlar da benim aracımın bundan neyi eksik diyerek 1 – 2 bin üzerine ilan açıyor. Dolayısıyla 2. el otomobil fiyatları da bu şekilde artmış oluyor.

Sıfır otomobil alıp satıyorlar

Fakat al – sat yapanların tek adresi 2. el otomobiller değil. Son dönemde kampanyalı olarak satın aldığı otomobili sıfır olarak satan vatandaşlar da türedi.

Bu vatandaşlar kampanya dahilinde bayiden normalin altına aldıkları otomobilleri, bir süre sonra galeri fiyatından satmaya çalışıyorlar. Peki sistem nasıl işliyor?

Malum, her marka belli dönemlerde çeşitli kampanyalar düzenliyor. Örneğin Ocak ayının ilk haftasında Renault Clio’da bir kampanya vardı. Bu kampanya ile en boş model yaklaşık olarak 80.000 TL’ye geliyordu.

Kampanya bitiminde ise otomobilin fiyatı 90.000 TL’yi buldu. İşte bu vatandaşlar otomobilleri bu kampanyalı fiyatlardan alarak, kampanya sonrası normal fiyattan satıyorlar. Aracı galeriden çekici ile alıyorlar ve kapalı garajlarda muhafaza ediyorlar. Böylece otomobil ilanını da sıfır olarak açıyorlar.

Garanti süresi erken bitiyor

Fiyatı da normal bayiden bir tık aşağıda tutarak müşterilerini buluyorlar. Fakat bu tarz alış verişlerde satın alanların da dikkat etmesi gereken unsurlar mevcut. Her ne kadar araç sıfır kilometre olsa da garantisi ilk satışla birlikte başlıyor. Nasıl mı?

Örneğinde al – satçı otomobili Ocak ayında alıyor. Sonra kampanya Şubat’ta bittiğinde satışa sunuyor. Siz de aracı Mart’ta satın alıyorsunuz. Lakin aracın garanti süresi Ocak ayı ile başlamış oluyor. Aynı şekilde trafiğe çıkış tarihi de Ocak ayı olarak belirtiliyor. Muayne süresi de Ocak’ta doluyor.

Özetlememiz gerekirse, bu şekilde sıfır araçları satın alırken dikkat etmenizde fayda var diyebiliriz. Yine de tercih sizlerin.

Uygun fiyatlı iPhone 9 Mart ayında tanıtılabilir!