Sıfır otomobil almayı planlıyorsanız size güzel bir haberimiz var

Yayın tarihi: 27 Eylül 2019 Cuma 11:15 am - Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma 11:15 am

Şu aralar sıfır otomobil almayı planlıyorsanız size güzel bir haberimiz var. Devlet bankaları yerli otomobiller için düşük oranlı kredi kampanyası başlattı. İşte detaylar.

Temmuz ayında ÖTV desteğinin sona ermesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatları da hayli artmıştı. Son dönemde düşen kredi oranlarının etkisiyle birlikte geçtiğimiz ay sıfır otomobil satışlarında ufak bir kıpırdanma oldu.

Bugün itibariyle devlet bankalarının başlattığı yeni kampanya ile birlikte önümüzdeki dönemde sıfır otomobil satışları daha da artabilir.

iPhone XR fiyatı aslında 4000TL!

Çünkü Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik yeni bir kredi kampanyasının startını verdi.

Yeni kredi kampanyası kapsamında Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için oranlar 0.49 ile 0.69 arasına çekildi. Peki bu kampanyaya dahil olan otomobil üreticileri hangileri?

4 firma kampanya kapsamında

Bilindiği üzere ülkemizde faal olarak hizmet veren pek çok otomobil üreticisi bulunuyor. Fakat bu üreticilerin büyük bir bölümü, ülkemizde sattığı otomobilleri dışarıdan ithal ediyorlar. Ülkemizde üretim yapan otomobil üreticisi sayısı ise yalnızca 4. Önümüzdeki yıl bu üreticiler arasına Volkswagen de dahil olacak.

Şimdi gelelim yerli otomobiller için belirlenen kredi desteğinden yararlanacak olan üreticilere. Az önce de belirttiğimiz üzere ülkemizde üretim gerçekleştiren 4 üretici bulunuyor.

Bunlar Fiat (İtalya), Honda (Japonya), Hyundai (Güney Kore) ve Renault (Fransa). Yani dilerseniz bu üreticilerin Showroom’una uğrayarak, sıfır bir binek otomobili ayda 0.49’a varan vade oranlarıyla satın alabilirsiniz.

Aynı kampanya ülkemizde üretilen ticari araçları da kapsıyor. Ülkemizde ticari araç üretimi yapan otomotiv devleri ise şunlar; Ford, Fiat, Isuzu, Karsan ve Temsa.

Yerli otomobiller için kredi kampanyası Ekim’de başlıyor!

Eğer aklınızda sıfır bir otomobil ya da ticari araç satın almak varsa, tercihinizi yerli markalardan yana kullanarak kredi tarafında önemli bir avantaj elde edebilirsiniz.

Örneğin mevcut şartlarda 100.000 TL 48 aylık araç kredisi için aylık ödemeniz gereken tutar yaklaşık olarak 3074 TL. Aynı şartlarda krediyi 0.49 faiz oranıyla çektiğinizde ise aylık ödemeniz 2.397 TL’ye düşüyor. Yani arada 600 TL civarında bir fark söz konusu. Bu fark 48 aylık vadede yaklaşık olarak 30.000 TL’ye denk geliyor.

<>
Uzun lafın kısası, kredi kullanarak araç almayı düşünüyorsanız, bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Kampanya 1 Ekim’de başlayacak ve 31 Aralık 2019’a kadar devam edecek.