Şiddetli sağanak İstanbul’u vurdu…. İşte Çatalca’daki hortumun en net görüntüsü

Yayın tarihi: 23 Haziran 2020 Salı 2:37 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2020 Salı 6:31 pm

İstanbul’da beklenen şiddetli sağanak yağış başladı. Bazı ilçelerde şiddetli yağış nedeniyle yollar göle dönerken, bazı yerlerde ise dolu yağışı etkili oldu. Çatalca ve Hadımköy’de hortum oluştu. Bir çok görüntüsü sosyal medyaya düşen hortumun en net görüntüsü ise merak konusu oldu.

Esenyurt’taki selde bir kişi hayatını kaybetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış başladı. Boğaz’ın üstünü karabulutların kaplamasını ardından Anadolu Yakası’nda başlayan yağış bir süre sonra Avrupa Yakası’nda da etkisini gösterdi. Taksim Meydanı’nda yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Beşiktaş Meydanı ve Beşiktaş iskelesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar çatı altlarına sığındı. Etkili yağış nedeniyle Beşiktaş’ta yollar da göle döndü. Trafikte araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kentin Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki bazı ilçelerinde etkili olan yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam ediyor. Bazı bölgelerde ise dolu yağışı etkili oluyor.

Yağış nedeniyle ana arterlerde trafik yoğunlaşırken, kent genelinde trafik yoğunluğu saat 15.10 itibarıyla İBB Trafik verilerine yüzde 53 oldu.

Beşiktaş’taki Dolmabahçe Caddesi ile kentin diğer ana arterleri ve caddelerinde oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya yol açtı. Bazı vatandaşlar, otobüs duraklarına ve iş yerlerinin tentelerinin altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Kadıköy’e yıldırım düştü

YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle Ortaköy Dereboyu Caddesi üzerindeki Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı önündeki ağaç devrilerek mazgalları tıkadı. Bu nedenle caddede yoğun su birikintisi oluştu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle devrilen ağaç olay yerinden kaldırıldı.

ÜSKÜDAR’DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Üsküdar’da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Etkili yağış nedeniyle rögarlardan sular taştı. Sahilde köpeğiyle yağmura yakalanan bir kadın tarihi bir çeşmenin çatı altına sığındı.

ÇATALCA’DA HORTUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış başladı. Çatalca ve Hadımköy’de hortum oluştu. Hortumu gören ve cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşullarının bir süre daha devam edeceği bildirilirken, önümüzdeki haftadan itibaren mevsim normallerinde seyredeceği söylendi.