Şiddetli rüzgar ve sağanak etkisini gösterdi… Çatılar uçtu, ağaçlar yola devrildi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2019 Cumartesi 11:19 am - Güncelleme: 5 Ekim 2019 Cumartesi 12:57 pm

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sağanak yağış ve dolu, dün gece itibariyle kendini gösterirken, Maltepe’de şiddetli rüzgarın etkisiyle bir binanın çatısı uçtu, birçok ilçede ağaçlar devrildi.

Meteoroloji’den sağanak ve dolu uyarısı!

Maltepe’de Zümrütevler Mahallesi Nazım İlker Sokak’ta bulunan altı katlı binanın çatısı şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu. Çatı uçması sonucu birçok araç hasar gördü. Çatıdan kopan bazı parçalar, araç galerisinin önündeki otomobillere isabet etti.

Galeri sahibi Serhat Cansız zararını şu sözlerle anlattı: “Arabalar kötü durumda. Toplam beş arabanın üzerine çatı düşmüş. Bir tanesi zaten paramparça, bir tanesinin önü yok, tavanı yok. Diğerlerinin de üzerinden geçmiş gitmiş. Bir tane araç zaten perte geçti, diğerlerinde de zarar 10-15 bin lira var.”

Üsküdar’da yağıştan özellikle kafe ve restoranları olumsuz etkiledi. Kız Kulesi’nin karşında bulunan kafe ve restoranların bahçelerinde bulunan şemsiyeler uçtu. Sahildeki kafelerden birinde çalışan Yusuf Yılmaz, “Yaklaşık 3 bin liralık zararımız var” dedi.

Bakırköy, Kartal ve Fatih ilçelerinde rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçların kapattığı yollar, itfaiye ekipleri tarafından ağaçların kesilmesiyle açıldı.