Şiddet gördüğü babasından kaçarken balkondan atlayan genç kız ağır yaralandı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 1:54 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 1:57 pm

İstanbul‘da babasıyla tartıştıktan sonra, şiddet gördüğü iddia edilen İlknur D. tartıştıktan sonra, birinci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Ağır yaralanan genç kız yoğun bakıma alındı. Babası Sebahattin D. ise karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Avcılar’da iddiaya göre, geçtiğiniz günlerde cep telefonunu kontrol etmek isteyen babası Sebahattin D. ile tartışan İlknur D., birinci kattaki evinin balkonundan atladı.

Yaralanan İlknur D., yoğun bakımda tedavi altına alınırken, babası karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ablası Vesile D., İlknur’un babasının yumruğuyla burnunun kırıldığını, öldürmekle tehdit edince de balkondan atlayıp kaçmak istediğini iddia etti.

“BABAMDAN ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORDUM”

Babasından ölüm tehditi aldığını iddia eden Vesile D., “Ben 3 yaşındayken annem ve babam ayrıldı. Babam yeni eşi için bizi terk etti. Belli bir zaman sonra bizi yanında istediğini, bir kardeşimiz olduğunu söyledi. Ardından babamın yanına gittik. İlk başta psikolojik baskı başladı, sonra şiddete dönüştü. Şiddet artmaya başlayınca 2020 yılında annemle yaşamaya başladım. Babam tekrar çağırdığında, her gidişimde dayak yiyip geri döndüm. Babam tarafından ölüm tehdidi alıyordum” dedi.

“KARDEŞİMLE GİZLİ BULUŞUYORDUK”

Babasının, evden ayrıldıktan sonra kız kardeşiyle konuşmasını yasakladığını belirten Vesile D., “Kardeşimle gizli bir şekilde iletişim kurduk. Görüşeceğimiz zaman gizli buluştuk. Benle ya da annemle görüştüğü takdirde kardeşimi öldüreceğini söylüyordu” diye konuştu.

“KORKTUĞU İÇİN BALKONDAN ATLAYARAK KAÇIYOR”

Üvey annesi ile babasının birlikte kardeşinin burnunu kırıp, hastaneye götürmek yerine odaya kilitlediklerini söyleyen Vesile D., “Sabah aynı şekilde kahvaltı etmek için odadan çıkıyor, yine kavga çıkıyor. İlknur’u bir kez daha dövüp üzerine kapıyı kilitliyorlar. Babam, ‘Seni öldüreceğim, senin canını ben alacağım’ diyor. O da onlar evden çıkar çıkmaz korkusundan, balkondan atlayıp kaçmaya çalışıyor. Bu çocuğun beli kırılıyor, ayağı kırılıyor, kolu kırılıyor. Babam karakola götürülüyor, karakolda ifade veriliyor ve serbest bırakılıyor” dedi.

“KİMSE ‘BAŞIMA GELMEZ’ DEMESİN”

Şiddete maruz kalan kadınlara seslenen Vesile D., “Ben kardeşim için adalet istiyorum. Aynı zamanda babamın cezasını çekmesini istiyorum. Şu an serbest. Bana zarar vermeyeceğini nerden bilebilirim. Kimsenin korkmasına, kaçmasına gerek yok. Bazı şeyler gizlendikçe artar. Kimse başıma gelmez demesin” dedi.

 

Silahlı ve bombalı eylem hazırlığı yapan terörist İstanbul’da yakalandı