Şiddet bitmiyor! Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından silahlı saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 9:05 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 9:05 am

Yasemin Demirok, boşanmak üzere olduğu erkek tarafından saldırıya uğradı. Evli oldukları sürece şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini anlatan Demirok, “Ölmekten korkuyorum” dedi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Her gün bu ülkede yaşayan kadınlar psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Mağdurlardan biri de Yasemin Demirok.

Yasemin Demirok 15 yıl evli kalmak zorunda bırakıldığı, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından saldırıya uğradı. . Evliliğinin başından beri fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldığını söyleyen Yasemin son saldırı nedeniyle sol bacağını kullanamıyor ve yürüyemiyor.

Cumhuriyet’ten Sinem Nazlı Demir’in haberine göre, 38 yaşındaki Yasemin Demirok, 26 Temmuz’da, 15 yıldır evli ve boşanma aşamasında olduğu erkek A. Demirok isimli erkek tarafından yakın mesafeden vuruldu. Olay günü kaçan ve yakalanmayan fail A. Demirok hala aranıyor.

“ÖLÜYORUM ARTIK DEDİM”

İş çıkışı evine giderken saldırıya uğrayan Yasemin Demirok o anları şöyle anlattı:

“Elini beline attı ve ‘Ben sana demiştim’ dedi. Yakın mesafeden 5 el ateş etti. ‘Ölüyorum artık’ dedim, çocuklarımı hayal ettim. Dört kurşun da benim sol bacağıma geldi, bir tanesi hala içimde. Sonrasında kaçtı ve hala yakalanmadı” ifadelerini kullandı.

İki büyük kırığı olan ve kalçasının üzerindeki kemiği tamamen kırılan Yasemin Demirok şunları söyledi:

“Çok kan kaybettim, damarım parçalandı. Yapay demir takıldı. Fizik tedavi de göreceğim, 40 gündür bu acıyı çekiyorum. Büyük kızım beni kucakladı o akşam, o çok kötü oldu.

“ANNESİ ARADI ‘ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇ, BARIŞTIRACAĞIZ’ DEDİ”

Failin annesi aradı. ‘Şikayetinden vazgeç, barıştıracağız sizi, A. D. çok pişman’ dedi. Sanki bir parmağım kırıldı, bunlar insan değiller! Sadece kendilerini düşünüyorlar, Adem’in nerede olduğunu biliyorlar.

Çok da tanıdığı var güvenlik güçlerinden, niye 5-6 gün kelepçesiz gezdi? Neden yakalanmıyor? Artık kadınlar ölmesin. Bunlara yol verenler de cezasını bulsun. Üç tane evladım var, ölmekten korkuyorum. Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. Bir sonraki duruşmamız 1 Kasım’da.

A. Demirok

“BİRİNİ BULMAK İÇİN GARDROPUN İÇİNE BAKIYORDU”

Evliliğinin başından beri fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldığını söyleyen Yasemin Demirok, “Yıllarca esir hayatı yaşadım. Sebepsiz yere beni suçluyordu. Gardropların içine bakıyordu birini bulmak için. Sanki hayatımda biri varmış gibi davranıyordu. İş yerime kamera ve ses kayıt cihazı koymuş, beni izliyordu hep. Bir yere izinsiz gidemezdim, çocuklarım olmadan dışarı çıkamazdım. Bir keresinde burnuma çok sert bir şekilde vurmuştu, kız kardeşi beni hastaneye götürmüştü” ifadelerini kullandı.

TEHDİTLER YÜZÜNDEN BOŞANMA DAVASI AÇAMADI

Failin, ailesini tehdit ettiği için yıllarca boşanma davası açamadığını aktaran Yasemin Demirok, ailesinin evine gittiğinde A. Demirok’un sokakta ateş açtığını ifade etti.

SİLAHLA KOVALAMIŞ!

Yeni evlendiği zamanlarda silahla kovalandığını ve evin içinde kendisini başka bir odaya kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Yasemin, “Bana ‘sanki kapıyı kapatmasan seni halledemeyeceğim’ demişti. Hep beni yıldırmaya çalıştı. Psikolojim bozulmaya başladı. Aile evine gittim ve bu sefer kararlıydım, boşanma davası açtım. Birkaç duruşma oldu ve karar duruşması olmadı. Korkuyla hep geri döndüm aileme bir şey yapmasın diye. “Anneni babanı, kız kardeşlerini öldüreceğim” diyordu. Çocuklarım her şeye şahit oldu, onlara da sataşıyordu. Büyük kızımı dövüyordu mesela. Bir bana şiddet uyguluyordu bir de çocuklarıma. Elleriyle vuruyordu genelde bana, eli de ağırdı” dedi.

Emlakçı kadının otomobiline silahlı saldırı! ‘Eski patronumdan şüpheleniyorum’