Sıcaktan öldüğü iddia edilen çalışan için PTT’ye suç duyurusu

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:34 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:34 am

İzmir’de PTT’de dağıtım elemanı olarak çalışan 42 yaşındaki kadının, dağıtım sırasında sıcak hava nedeniyle beyin kanaması geçirerek öldüğü iddia edildi. Haber Sen, çalışma arkadaşlarının ölümü sonrası PTT’ye suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İzmir’de PTT’de çalışan 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Kırmızıgül’ün ölümü üzerine açıklama yapan KESK Haber Sen üyeleri, Kırmızıgül’ün ölümünden sıcak havada çalıştıran PTT yönetimini sorumlu tuttu. PTT yöneticilerini istifaya davet eden Haber Sen, kurum hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Egede Son Söz gazetesinden Diren Çelik’in haberine göre, olay dün İzmir’de meydana geldi. PTT’de görevli 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kırmızıgül, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Kırmızıgül, anne ve babası ile yaşıyordu.

SENDİKADAN BASIN AÇIKLAMASI

Kırmızıgül’ün mesai arkadaşları bugün Bayraklı’daki PTT Dağıtım Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. KESK’e bağlı Haber Sen üyeleri, sıcaklık uyarısı verilen günlerde dağıtıma ara verilmesini istedi.

“KİM VERECEK BUNUN HESABINI”

6 Nolu şubeden Derya Balseven, yaptığı açıklamada, “Kopsun kıyamet artık yeter. Dün bu binadan Berran sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi, daha ne yaşayacağız, ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını?” diye sordu. İş cinayetlerinde iktidardan “kader, fıtrat” gibi açıklamalar geldiğini belirten Balseven, “Bu da mı takdiri ilahi, bu da mı kader planı? Yoksa PTT’de çalışıyorsun diye bu işin fıtratında mı var bu yaşadıklarımız” dedi.

Balseven, şöyle konuştu: “Performans sayıları kaldırılmalıdır. İş güvenliği kuralları harfiyen uygulanmalıdır. Çarşamba günü yani yarın yüzyılın sıcağı olacağı söyleniyor. Ne olur riski yok edemediğimiz günlerde dağıtım yapılmasa. Ölmek istemiyoruz ey PTT yöneticileri. Berran’a yaşattığınızı yanınıza kar koymayacağız. Ta ki sizler insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar bu mücadele devam edecek.”

İzmir’de iş cinayeti! 28 yaşındaki işçi hayatını kaybetti